Влада

​Бунечко обурювався роботою геокадастру в Житомирській області та розповідав про схеми на землях АТОвців

31 July 2020, 18:47

Окрему увагу під час звітної конференції 31 липня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко приділив роботі управлінню Держгеокадастру області. Зокрема, говорив про видачу земельних ділянок АТОвцям, «схематоз», акції проти нинішнього керівництва Держгеокадастру та «чарівну кнопку». Почав із новини про призначення нового керівника в головному управлінні області.

«Наскільки я знаю, там сьогодні призначили нового керівника, мені казали, що збирались представники певних громадських організацій до нас на конференцію, бо мали якесь там невдоволення. Я можу сказати, що це, напевно, єдиний орган центральної виконавчої влади в Житомирській області, який рухається абсолютно автономно в автономному режимі. Надзвичайна кількість нарікань від жителів, від АТОвців по отриманню землі, хоча вони розповідають, що ми видаємо землю АТОвцям і контролюємо цей процес. Насправді контролюють, насправді питання, кому видається, по скільки разів видається. Вчора мав розмову з Лещенком - головою Держгеокадастру і відразу після мого виходу з відпустки він приїздить сюди і ми разом підемо, тому що, на жаль, можу сказати, що той ЦОВ, який працює лише в телефонному праві. Коли я ставлю питання і не чую відповіді, ми починаємо писати один одному папірці і хто б туди не прийшов до цього геокадастру в Житомирській області, стає Господом Богом і розповідає, що я не можу прийти на нараду, тому що в мене тут… Закінчилося все тим, що я дзвонив голові Держгеокадастру, ще був тоді Башлик раніше, а зараз Роман Лещенко і тільки після «чарівного пенделя» з Києва цей ЦОВ починає працювати в рамках чинного законодавства. Бо до цього, знаєте, чарівний пендель, воно починає летіти, потім уповільнюється, уповільнюється до того «чарівного пенделя» і тоді воно котиться якось у нас по теренах Житомирщини. Люди будуть отримувати землю у законний спосіб, АТОвці будуть отримувати землю не тільки Житомирщини, а усіх регіонів, які мають на те законне право, і в першу чергу - житомирські АТОвці. Тому хто б що розповідав, що ми стоїмо тут на сторожі воїнів АТО, от точно, ніхто не постраждає. Я сам є учасником бойових дій, я сам маю... представляю наскільки раніше було важко, коли вони приходили: ми АТОвці, тут будемо рулити. Я кажу: у мене теж, я учасник бойових дій, це посвідчення у мене стоїть на столі разом із сувенірами, які я привіз зі Сходу. Важко качать і розказувати, що ми тут за АТОвців, а ти тут ніхто, «криса дєлавая», ну для них прямо з Маріуполя і в Житомир», – сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


«Я просто знаю, що існує «чарівна кнопка» в геокадастрі, я про неї знаю вже не знаю скільки років, що сидить якийсь директор кнопки і вирішує питання власності. Так ось, я вкотре хочу повторити, ні один воїн АТО, ні пенсіонер АТО не постраждає, щоб не говорили, ті, хто ходить по дорогах. Ви подивіться на ті ж сюжети і я там не є учасником цих процесів. Є АТОвці, які отримали, є АТОвці, які не отримали і є жителями Житомирщини. А як 32 га, де бурштин, виявились в одних руках, потрібно піти та запитати у них, хто ходить по дорогах. Де правда, давайте розберемося. Коли починають «кліпати» людей за дороги, що вони обробляють дороги, а там повинна бути межа. Вчора раптом дізнавшись, що сьогодні буде призначено нового керівника, я не знаю, чи вистроїлись вони рядами чи ні. Чесно, у мене просто не було часу зранку, готувався до вашого приходу. Піти, щоб подивитись, просто не став собі псувати настрій приходом в геокадастр. По-перше, завтра відпустка, а, по-друге, зустріч з вами, ... відповідно піти, щоб зіпсувати собі настрій? Я в Києві, а вони ходять по дорогах, кажуть: давай приїжджай. Чого раптом? Наведіть порядок у себе, кажуть: нехай Лещенко приїде. А може президент приїде, кнопку вам відкриє, можливо, не потрібно по п’ять разів одну й ту ж саму ділянку давати людям, можливо, не треба 32 га видавати собі, там де бурштин, можливо, не потрібно обділяти наших АТОвців? Сто ділянок в Коростишеві, які... Нам кажуть: ви сюди не лізьте. Чого не лізьте? Тому що у вас є на них плани, тому що хрюкнути хочеться? А схема дуже проста, вони знаходять хлопців і правильно напевно роблять, зі всієї України. Видають їм 2 га, у них на ці 2 га є гроші, потім вони ці 2 га.. там хлопці АТОшники, вони б ці ніколи не отримали, умовно в Сумській області, а в тут в Хорошівському районі він отримає гектари землі, він навіть документи в руки не бере. У них довіреність, вони по довіреності отримують 500 доларів, привіт-пока і хлопцю добре, тому що він отримав 500 доларів. А ці собі подвоїли, потроїли і сидять. Кажуть, що це наш бізнес, так це ж державна земля і нею повинна користуватись держава і платити потрібно повністю й 32 га не в одні руки, а на аукціон і дурні мільйони в державний бюджет, а я як голова обласної державної адміністрації з державного бюджету отримав зарплату», – розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 31 липня голова ОДА Віталій Бунечко відзвітував за рік своєї роботи на посаді, а Держгеокадастр оприлюднив інформацію про нових керівників головного управління в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня 2020 року прокуратура Житомирщини повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного вибуття з державної власності 31 га земель, у тому числі лісового фонду та з покладами бурштину в Олевському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: звіт Бунечко Держгеокадастр АТО земля  
Матеріали по темі