Події

​У Житомирі передали до суду справу податківця, який безпідставно видав ліцензії 85 автозаправкам: держава втратила 776 тис. грн

6 August 2020, 15:20

Посадовця Державної податкової служби у Житомирській області судитимуть за службову недбалість, яка завдала збитків державі на понад 776 тис. грн.

Про це 6 серпня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника одного з управлінь Головного управління Державної податкової служби в Житомирській області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що протягом липня-серпня 2019 року посадовець, виконуючи доручення керівництва, неналежним чином розглянув заяви про видачу ліцензій на права роздрібної торгівлі та зберігання пального. Внаслідок його службової недбалості 85 суб’єктів господарювання незаконно отримали зазначені ліцензії.

Завдані державі збитки склали понад 776 тисяч гривень.

«Таким чином, податківець обвинувачується у службовій недбалості, що завдала істотної шкоди державним інтересам та спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Житомирської області, оперативний супровід – ВБКОЗ Управління Служби безпеки України в Житомирській області», - повідомили в ДБР.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 житомирському податківцю повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем: за три місяці він видав 77 незаконних дозволів для автозаправних станцій, що спричинило збитки державі у 704 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова ліцензія АЗС службова недбалість ДПС  
Матеріали по темі