Місто

Цього року вартість навчання в Житомирському державному університеті підвищуватися не буде, - ректор

7 August 2020, 12:22

Кошти з бюджету, які Житомирський державний університет ім. Івана Франка отримує за навчання студентів-бюджетників, дозволяють цього року не підвищувати вартість навчання для тих, хто вступає на контракт.

Про це в інтерв’ю сказала ректор ЖДУ Галина Киричук.

«У 2020 році було введене формульне фінансування університетів, яке складалося з багатьох критеріїв, і на одного студента, який навчається за державним замовленням, серед закладів Житомирської області нашому університету виділено найбільше коштів. У 2020 фінансовому році на одного студента бюджетної форми навчання ЖДУ отримує близько 30 тисяч гривень на рік. І це дозволило нам залишити вартість навчання на контрактній формі на рівні минулого року, ми навіть його не збільшили на індекс інфляції. Тобто цього року навчання для студентів першого, другого і третього курсів матиме одну ціну. Якщо говорити про вартість, то вона менша, ніж 50% мінімальної зарплати – 2 тисячі 30 гривень на місяць», - пояснила Галина Киричук.

Вона також зазначила, що в університеті є 41 освітня програма бакалаврського рівня, 38 програм магістерського рівня і 14 програм PhD рівня, нові програми за рік не відкрили й наявні не скорочують, хоча минулого року на спеціальність «Середня освіта (Російська мова і література)» набір не здійснили через відсутність поданих заяв.

Повністю інтерв’ю з Галиною Киричук про навчання в ЖДУ під час карантину, плюси вступної кампанії та походження COVID-19 читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2020 року для вступників на найбільш популярні спеціальності контрактне навчання коштуватиме не менш як 60% вартості, яку сплачує за бюджетні місця держава, вартість навчання буде корелюватись із доходами людей у регіоні і якщо ціна буде вища, ніж три середні офіційні заробітні плати в області, університети зможуть не підвищувати її. Зміни не торкнуться студентів, які вже навчаються.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДУ вступ Киричук студент варність навчання  
Матеріали по темі