Суспільство

У селі під Житомиром люди влаштували акцію і вимагають від хутряної ферми виконати рішення суду і зупинити роботу

7 August 2020, 12:40

У селі Сінгури Житомирського району 7 серпня влаштували акцію і вимагають призупинити роботу місцевої хутряної ферми «Профуна».

Про це повідомляють на сторінці організації UAnimals у Facebook.

«Житомирщина проти шкуродерень! У ці хвилини у селищі Сінгури проходить акція проти функціонування місцевої хутрової ферми. Суд прийняв рішення закрити шкуродерню, але вона продовжує працювати, вбивати тварин і забруднювати навколишнє середовище», – йдеться у повідомленні.

Люди вийшли з плакатами: «Сінгурівська громада проти вбивства травин», «Твоя шуба це наша смерть», «Вдягайся як хочеш тільки без хутра».

До мітингувальників вийшли представники місцевої влади. Адвокат, який представляє інтереси громади, зазначив, що ферма не виконує рішення суду.

«На сьогоднішній день є рішення суду імперативного характеру: призупинити діяльність норкової ферми до отримання висновку з оцінки впливу на довкілля, а також до отримання висновку санітарно-епідеміологічної експертизи та отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин. У нас в суді вже є судове рішення, сьогодні виконавча служба має його виконати. І ми дуже просимо, щоб ви проконтролювали виконання рішення суду, щодо призупинення діяльності норкової ферми. «Профуна» на сьогоднішній день ухиляється від виконання рішення суду, вони зареєстрували ще одне підприємство, 100% споріднене і з працівниками 100% такими, як в «Профуні». Вони зараз здійснюють діяльність під зовсім іншим брендом. Але проблему вони не вирішили», – зазначив адвокат, звертаючись до представника влади.

Нагадаємо, в серпні 2018 року ОДА повідомила, що в селі Сінгури Житомирського району голландська компанія будує звіроферму, де будуть утримувати до 55 тис. норок. Після запиту депутата Житомирської облради Олега Пінського на сесії 7 березня 2018 року відповідні органи перевірили роботу звіроферми. У квітні 2018 року депутати Сінгурівської сільради звернулись до правоохоронних та контролюючих органів з приводу незаконного розміщення звіроферми на території сільради.

30 травня 2018 інвестор Ханс Олесен та голова ОДА Ігор Гундич підписали меморандум про будівництво в Коростишівському районі норкової ферми на 5 тисяч маточних голів. 10 червня люди з плакатами «Залиш хутро тварині» пройшлися вулицями Житомира та зібрали підписи проти будівництва норкової ферми. 11 червня керівник апарату ОДА Олексій Шатило повідомив, що на законодавчому рівні діяльність таких ферм в Україні не заборонена, тому підстав для відмови інвестору у веденні такої підприємницької діяльності немає. 12 червня 2018 голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма створив робочу групу для врегулювання проблемних питань між інвестором ТОВ «Профуна» та Сінгурівською сільською радою.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2019 року суд зобов’язав норкову ферму «Профуна» призупинити діяльність. 5 листопада Житомирський адмінсуд знову призупинив роботу хутряної ферми в Сінгурах, діяльність якої вже обмежували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хутряна ферма Сінгури акція суд  
Матеріали по темі