Місто

Чи чекати житомирянам у сквері на Польовій обіцяного планетарію та нового дитячого майданчика

7 August 2020, 17:57

Оновлений фонтан, новий дитячий майданчик та майданчики відпочинку, які символізують 7 планет Сонячної системи – так за задумом мав виглядати сквер в мікрорайоні Польова, біля фонтану «Космонавт». Напередодні радник міського голови Олександр Черняхович написав у Facebook, що роботи вже завершуються. Втім, ані обіцяного оновлення дитячого майданчика, ані планетарію поки не видно.


На місці, де мали б бути встановлені сфери у вигляді планет, росте бур’ян, а діти продовжують бавитись на старому ігровому майданчику. Чи чекати обіцяного місцевим жителям – запитуємо в радника мера Житомира Олександра Черняховича.

«Що стосується дитячого майданчика і сфер у планетарії: у нас проєкт розбитий на дві частини, перша частина – те, на що в нас вистачало коштів, а друга частина – це те, що ми презентували у великому проєкті. На те, на що ми провели тендер, на ті роботи, на які підрядна організація виграла тендер, то в нас там немає ні дитячого майданчика, ні сфер, там тільки загальнобудівельні роботи. Що стосується сфер, то зараз ми спілкуємось зі спонсорами. Вже є один-два спонсори, які погодились за власні кошти встановити там ці планети за умови, що там буде розміщено логотип цієї компанії. Зараз ми ведемо з ними переговори. До кінця ми ще ні з ким не домовились, але цей процес зараз є. Що стосується майданчика, то те, що ми можемо відремонтувати своїми силами, ми відремонтуємо. А далі в нас вже є програма, на яку виділили гроші в цю програму на закупівлю дитячих майданчиків, в тому числі й на цей», - розповідає Олександр Черняхович.

За його словами, вже цими вихідними підрядники повинні поприбирати хащі, які повиростали за час проведення реконструкції, а згодом територію передадуть на баланс одного з комунальних підприємств міста.

«На нашій нараді ми домовились. що за свої кошти підрядник підготує нам на ці вихідні сквер, покосить його. щоб дійсно було видно де бур’ян, а де квіти. А далі, якщо всі роботи будуть прийняті, а недоліки виправлені, ми його передамо на баланс «Зеленбуду», - каже Олександр Черняхович.

Нагадаємо, 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій у «космічному» стилі. За місяць Кабінет міністрів України затвердив виділення 10,6 млн грн на благоустрій території скверу на Польовій.

Як повідомляв Житомир.info, більше сотні мешканців висоток, які знаходяться навколо фонтану «Космонавт», 30 липня 2019 прийшли на виїзну нараду, аби разом із представниками влади та проєктантами обговорити реконструкцію скверу.

Який вигляд мала реконструкція скверу на Польовій у вересні 2019 року дивіться у відеосюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Польова сквер реконструкція Черняхович  
Матеріали по темі