Економіка

В Житомирському міському центрі зайнятості зареєстрована кількість безробітних втричі більша, ніж рік тому

8 August 2020, 10:01

На Житомирщині упродовж січня-липня 2020 року загалом отримували послуги служби зайнятості близько 60,4 тис. жителів області, з яких 34,9 тис. – мали статус безробітного. Отримали роботу з початку року 16,6 тис. жителів області.

Про це 7 липня повідомила пресслужба обласного центру зайнятості.

«Найбільше зросла кількість безробітних у Житомирському міському центрі зайнятості (нині зареєстровано втричі більше, як було у серпні 2019 року), Бердичівському і Новоград-Волинському центрах зайнятості (в 1,9-2 рази більше), у Малинській, Баранівській, Попільнянській і Радомишльській філіях обласного центру зайнятості (в 1,5 – 1,8 раза більше, як торік в аналогічні дати серпня)», - йдеться у повідомленні.

Станом на 6 серпня в області отримували допомогу по безробіттю 17,9 тис. осіб, середній розмір якої по області складав близько 3,3 тис. грн. А середній розмір заробітної плати у вакансіях становив близько 6,4 тис. грн.

«Ми щодня проводимо моніторинг ситуації на ринку праці. Можу сказати, що за рахунок зростання попиту на працівників кількість безробітних почала поступово зменшуватись: на 30-40 осіб щоденно. Але про сталу тенденцію до покращення стану справ говорити ще зарано. Ситуація вже не критична, але ще складна. Адже для 21260 нині зареєстрованих безробітних ми можемо запропонувати трохи більше 2100 вакансій. Тобто зараз навантаження на одне вільне робоче місце в середньому по області – 10 претендентів, тоді як торік в цей час – 4» – розповіла директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна.

Нагадаємо, на 15 липня цього року в структурних підрозділах обласної служби зайнятості було зареєстровано 21,5 тис. безробітних, з яких 17,9 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

Як повідомляв Житомир.info, станом на середину липня 2020 року представникам бізнесу в Житомирській області вже виплатили понад 50 млн грн допомоги з часткового безробіття під час карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості безробіття робота Корінна  
Матеріали по темі