Події

У Коростені три години гасили пожежу в магазині, а у Баранівському районі горів цех з виготовлення пелетів

9 August 2020, 09:33

8 серпня о 16:10 до Служби порятунку «101» м. Баранівка надійшло повідомлення про загоряння в будівлі цеху з виготовлення деревних гранул (пелетів) Баранівської будівельно-виробничої компанії, розташованої у с. Дубрівка.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

«На місці події стало відомо, що зайнялася сировина (щепа), яка знаходилась біля технологічних установок в прибудові до цеху, і вогонь розповсюдився на конструктивні елементи основної будівлі (ангару). В якості первинних засобів пожежогасіння ще до прибуття рятувального підрозділу працівники використали на гасіння 10 порошкових вогнегасників. На внутрішніх стінках прибудови, ангару та технологічного обладнання накопичився горючий пил і тирса, що сприяло швидкому поширенню пожежі та ускладнювало її гасіння», - йдеться у повідомленні.

О 17:00 зусиллями двох відділень рятувальників пожежу вдалося локалізувати та о 19:35 – ліквідувати. Вогнем пошкоджено металеві конструкції прибудови та будівлі цеху на площі 90 кв. м, а також станки. Під час пожежі загиблих та травмованих не виявлено. Причина та усі обставини пожежі встановлюється.

Цього ж дня о 18:55 по лінії «101» надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховій будівлі магазину площею 110 кв. м. по вул. Козацькій в м. Коростень.

«Пожежа поширилася на поруч розташовані цегляний житловий будинок, металевий вагончик з господарчими товарами та двоповерхову шлакоблочну будівлю, другий поверх якої не експлуатується, а на першому знаходиться склад-магазин одягу. За 2 хв рятувальники вже були на місці події. На гасіння було залучено 6 одиниць техніки та 23 чоловіки особового складу. О 20:19 пожежу вдалося локалізувати. Та до 23:00 тривала її ліквідація», - інформує управління ДСНС.

Вогнем знищено магазин, металевий вагончик та пошкоджено дах житлового будинку і 50 кв .м. покрівлі шлакоблочної будівлі. Травмованих та загиблих внаслідок пожежі немає. Причина пожежі – встановлюється.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 6 серпня 2020 року в селі Колодіївка Пулинського району сталася пожежа в дерев’яному будинку, на згарищі виявили тіло 50-річного власника оселі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС Коростень магазин Баранівський район цех 
Матеріали по темі