Місто

Зірки на крилах та сліди від багать навколо літака: який вигляд має заіржавілий пам’ятник 2-й повітряній армії у Житомирі

10 August 2020, 16:50

Пам’ятник 2-й повітряній армії на берегах Кам’янки у Житомирі встановили у 1974 році до 30-ї річниці визволення радянської України від «німецько-фашистських загарбників». Востаннє ремонт у сквері навколо пам’ятника проводили в 2011 році. Тоді ж навколо літака встановили підсвітку. Нині у сквері можна помітити сліди відпочивальників: поблизу літака та на галявинах трохи далі видно одразу ж кілька місць, де розводили багаття. Пройти у сквер та до самого літака МиГ-15 можна з боку вулиці Чуднівської. Для цього, рухаючись з центра міста, слід спуститись із чуднівського мосту одразу після того, як ви перейдете через річку. Згодом потрібно пройти повз приватні садиби і піднятись сходами, на яких встановлено нові LED-світильники.

Якщо ж ви пройдете з боку Скельного провулку, то вашу увагу може привернути табличка, де сказано, що 10 квітня 1975 року тут закладено першу алею «Парку імені 30-річчя перемоги». Щоправда, щільні кущі і лише кілька стежок крізь хащі говорять про те, що далі першої алеї парк так і не просунувся.


Наскільки доступними є береги Тетерева в Житомирі від набережної до гідропарку дивіться у відеосюжеті, відзнятому 29 січня 2020.

Маслозавод, теплиці та городи на берегах Тетерева за бердичівським мостом на виїзді з Житомира можна побачити у відеосюжеті від 7 липня 2020 року.

Зелені береги, міні водоспад та сміття: який вигляд має річка Кам’янка у Житомирі, дивіться у сюжеті від 13 липня 2020 року.

Який вигляд має Чуднівський міст у Житомирі дивіться у фоторепортажі від 13 липня 2020 року.

Який вигляд мають Соколовський та Богунський кар'єри та скільки житомирян там відпочиває можна подивитися у сюжеті від 6 липня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: літак сквер парк Чуднівська  
Матеріали по темі