Влада

Напередодні місцевих виборів влада Житомира заплатить 160 тис. грн за відеосюжети про мера та депутатів

11 August 2020, 13:36

З другої спроби виконавчий комітет Житомирської міської ради провів тендер на виготовлення та трансляцію відеосюжетів про мера, посадових осіб та депутатів міськради й виконкому.

На порталі ProZorro 7 серпня оприлюднені повідомлення про намір укласти договір з ТОВ «Медіа-Проспект», яке виграло обидва заявлені лоти.

У першому лоті виконкому купував «Послуги з виготовлення інформаційних відеосюжетів за участю міського голови, посадових осіб та депутатів Житомирської міської ради, виконавчого комітету міської ради і трансляція їх на телебаченні на території Житомирської області», початкова вартість закупівлі становила 130 тис. грн, послуги (20 відеосюжетів) мають надаватися з 19 серпня по 31 грудня 2020 року.

Участь у торгах взяли два місцеві телеканали – «СК 1» (ТОВ «Медіа-Проспект») та «Союз-TV» (ТОВ «Телерадіокомпанія "Союз-ТВ"»). Їх початкові пропозиції дорівнювали стартовій ціні лоту, але під час тендеру обидва учасники їх знизили – «Медіа-Проспект» - до 110 тис. грн, «Союз-ТВ» - до 109 тис. грн. Дешевшу пропозицію тендерний комітет відхилив, бо «тендерна пропозиція ТОВ «Телерадіокомпанія «Союз-ТВ» не відповідає вимогам, встановленим у тендерній документації замовника та передбаченим Законом України «Про публічні закупівлі».



У другому лоті предметом закупівлі були «Послуги з виготовлення відеозвітів, зйомки брифінгів міського голови, посадових осіб та депутатів Житомирської міської ради, виконавчого комітету міської ради з подальшою трансляцією їх по телебаченню на території Житомирської області», початкова вартість становила 70 тис. грн, послуги (кількість не вказана) мають надаватися з 19 серпня по 31 грудня 2020 року.

За цей лот змагалися ті ж учасники, остаточна пропозиція «Медіа-Проспект» - 48 тис. грн, «Союз-ТВ» - 47 тис. грн, але її відхилили й переможцем визнали «СК 1».


ТОВ «Медіа-Проспект» зареєстроване в Житомирі в грудні 2012 року, на даний час співзасновниками є Веретельник Олена Василівна (15 тис. 300 грн, 51%) та ПП «Виробниче комерційне підприємство Проспект» (14 тис. 700 грн, 49%), Кінцевим бенефіциаром значиться Пухтаєвич Михайло Георгійович, він же з березня 2020 року є директором цієї телекомпанії. Нагадаємо, що співвласницею місцевого телеканалу кабельного мовлення «СК1» Олена Веретельник стала в червні 2018 року. Вона – дружина Олександра Рабіновича, який очолює Житомирську територіальну організацію партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність» та є однокласником і давнім бізнес-партнером мера Житомира Сергія Сухомлина.

ТОВ «Телерадіокомпанія "Союз-ТВ"» зареєстроване в Житомирі у вересні 2003 року, засновниками є: Бабкін Олег Вікторович (47 тис. 721.24 грн, 25.2%), Бурліна Ірина Євгенівна (47 тис. 342.5 грн, 25%), ТОВ «Медіастиль» (47 тис. 153.13 грн, 24.9%), ТОВ «Інвестиційно-Промисловий Союз» (47 тис. 153.13 грн, 24.9%). Кінцеві бенефіціарні власники – кияни: Федотова Наталія Леонідівна, Єхануров Дмитро Юрійович, Єханурова Наталія Миколаївна. Нагадаємо, Зазначимо, що з квітня 2016 року Олег Бабкін, який є співзасновником та директором телеканалу, став радником мера Сергія Сухомлина на громадських засадах.

Зауважимо, що в квітні поточного року виконавчий комітет Житомирської міської ради вже оголошував закупівлю за цими ж двома лотами, кожен з яких мав початкову ціну 100 тис. грн, а послуги мали надаватися з 18 травня по 31 грудня 2020 року. На тендер подали заявки ті ж самі учасники – «СК 1» та «Союз-TV», але обидві пропозиції відхилили й торги визнали такими, що не відбулися.

Скріншоти з протоколів засідань тендерного комітету в травні 2020 року


Нагадаємо, 8 серпня ЦВК призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира. 10 серпня Центральна виборча комісія утворила та сформувала склад 16 територіальних виборчих комісій у Житомирській області для організації підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2020 року Верховна рада проголосувала за призначення чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (крім виборів у Криму та виборів депутатів облради Луганської і Донецької областей) на неділю 25 жовтня 2020 року. 24 липня член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий пояснював особливості підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тендер висвітлення телеканал ЗМІ сюжет  
Матеріали по темі