Суспільство

​Житомиряни скаржаться на постійну пилюку і погану видимість на «нічийній дорозі» до дачного масиву

11 August 2020, 14:31

Жителі дачного масиву поблизу села Барашівки скаржаться на поганий стан під’їзної дороги від вулиці Соснової, що в Житомирі, до села. Близько 3 км цієї дороги тягнуться через ліс і мають щебеневе покриття, яке в суху погоду створює хмари пилюки. Через це на дорозі дуже погана видимість, що нерідко призводить до ДТП.

Про це Житомир.info розповів читач Тарас Кот, який надіслав до редакції фото та відео.

За його словами, до села Барашівка дістатися можна двома шляхами. Один з них проходить від траси (с. Іванівка) через дерев’яний міст через річку Лісну. Оскільки споруда перебуває в аварійному стані і частина дошок прогнила, навіть маршрутки і хлібовози не їдуть до села цим шляхом.

Інша дорога від житомирської вулиці Соснової веде до дачного масиву, але також перебуває в не кращому стані – щебеневе покриття створює хмари пилюки.

«У цій пиловій лавині просто неможливо доїхати до села без пригод: дороги не видно, каміння, що летить урізнобіч, шкодить автомобілю, часто трапляються ДТП. Пішки та велосипедом теж не дістанешся – дихати нічим, а пил нікуди не дівається. бо по обидва боки - ліс. Втім усі вантажні автомобілі та маршрутки їдуть саме цією дорогою і створюють справжню «пилову бурю», а над вечір у самому селі можна спостерігати «туман пилюки», - розповів читач.


За його словами, мешканці Барашівки неодноразово зверталися до влади: до Іванівської сільради, Житомирської РДА, Житомирської міськради з проханням відремонтувати єдиний безпечний шлях до села. Втім щоразу отримували відписки про те, що дана дорога не перебуває ні в кого на балансі, а тому ремонтувати її нікому, а також, що кошти на ремонт під’їзних доріг до дачних масивів не передбачені в жодному бюджеті.

У коментарі Житомир.info голова об’єднання садівничих товариств масиву «Барашівський» Валентина Аксьонова підтвердила, що регулярно звертається до усіх гілок влади з проханнями допомогти відремонтувати дану дорогу, проте «віз і нині там».

«Коли поблизу Барашівки почали роздавати ділянки під садівництво, нам дозволили прорубати дорогу в лісі зі сторони Житомира. До 1989 року це були землі лісгоспу та колгоспу. Дорогу робили за кошти дачників, своїми силами. Більшість наших жителів працюють у Житомирі, платять податки в місто, їхні діти відвідують навчальні заклади в місті, а дорога така, що дістатися до міста дуже складно, «швидка» не завжди вчасно добирається. Майже щороку направляємо звернення до міської ради Житомира, до райради, управлінь та департаментів ОДА, але отримуємо відповіді, що дорога не на балансі і кошти на її ремонт не передбачені», - розповіла Валентина Аксьонова.

Жителі масиву самостійно намагаються хоч якось підтримувати стан дороги, за внески до садового товариства регулярно наймають грейдер, аби порівняти дорогу, частину шляху у селі виклали зрізаним асфальтом, але і його дістати складно.

«У минулому році зверталися до Житомирської міської ради з проханням придбати у них використаний, зрізаний асфальт, аби хоч якось поремонтувати дорогу від вулиці Соснової, але нам відповіли, що цей асфальт використовують для ремонту міських провулків, тому навіть продати його нам не можуть», - розповіла голова садового товариства.

За словами Валентини Аксьонової, вкотре вони підготували нове звернення з проханням посприяти в асфальтуванні дороги, яке днями направлять до Житомирської облдержадміністрації та міської ради Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2018 року громада села Вереси на громадських слуханнях прийняла рішення розпочати процес приєднання до Житомира. Тоді ж заступники мера Дмитро Ткачук та Світлана Ольшанська їздили агітувати громаду села Барашівка Житомирського району приєднуватися до Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Барашівка дорога асфальт дачний масив  
Матеріали по темі