Влада

Житомирський музей космонавтики стане національним: Кабмін ініціював звернення до президента

12 August 2020, 16:16

Житомирський музей космонавтики імені Сергія Корольова отримає статус національного. З таким проханням до президента звернувся Кабмін.

Про це на своїй сторінці у Facebook 12 серпня написав народний депутат від Житомира Ігор Герасименко.

«Крок за кроком наближаємось до реалізації нашої мети. Сьогодні Урядом затверджено постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до пункту 21 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року N 710", це дозволяє ініціювати перед Президентом України надання Музею космонавтики ім. С.П.Корольова статусу національного. Статус Національного дозволить Музею підвищити подальші перспективи розвитку у світлі реалізації ідеї національного відродження у високотехнологічній сфері, сприятиме збереженню національної колекції з космонавтики, переважна частина якої віднесена до Державної частини Музейного фонду України. Рухаємось далі», – написав Ігор Герасименко.

Скріншот з допису нардепа у соцмережі

На сайті Українська правда з посиланням на міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова повідомляють, що Кабмін вже звернувся до президента з проханням надати музею статус національного.

«Ми підтримали ініціативу Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської обласної ради, народних депутатів від Житомирщини щодо надання статусу національного Музею космонавтики імені Корольова – і звернулися до президента з таким проханням. Я вважаю, що це надзвичайно іміджевий крок. Сергій Павлович Корольов як українець, який запустив першу людину в космос,є зараз своєрідним брендом для Житомирщини. Це людина, якою захоплюються такі люди, як Ілон Маск та інші новітні діячі, які просувають космонавтику.Надання статусу національного єдиному музею Корольова – я думаю, це дуже хороший крок для того, щоб не тільки у Житомирщині ми створили необхідний туристичний магніт, але й в світі узнали про уродженців України, – сказав Олег Немчінов на брифінгу за результатами засідання Кабінету міністрів 12 серпня.

Нагадаємо, 1 серпня у Житомир на ювілей до музею космонавтики приїхали представники космічної спільноти.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2019 року під час зустрічі нардепі з головою Житомирської ОДА Ігор Герасименко порушував питання про присвоєння музею космонавтики статусу національного.7 лютого 2019 року обласна рада вже зверталась до президента з проханням присвоїти статус національного Житомирському музею космонавтики імені С.П. Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей космонавтики національний президент Кабмін звернення  
Матеріали по темі