Події

​Під час будівництва водогону у передмісті Житомира пошкодили газопровід, який забезпечує газом більшу частину міста (оновлено)

13 August 2020, 15:14

Увечері 12 серпня підрядник, який прокладає новий водогін, пошкодив газопровід на Сквирському шосе у Житомирі.

Про це 13 серпня повідомила пресслужба АТ «Житомиргаз» на своїй сторінці у соцмережі.

«12 серпня о 21:36 год. до аварійно-диспетчерської служби АТ «Житомиргаз» надійшов виклик про пошкодження газопроводу по на Сквирському шосе у м. Житомир. По приїзду на місце нашими працівниками було виявлено, що підприємство виконувало будівельно-монтажні роботи по будівництву водогону. При виконанні земляних робіт було пошкоджено газопровід середнього тиску діаметром 500 мм», - йдеться у повідомленні.

У газопостачальній компанії зазначають, що цей газопровід розподіляє газ половині міста Житомира.

«Роботи проводились в охоронній зоні без погодження з АТ «Житомиргаз». Газопостачання більшості районів міста знаходиться під загрозою. Щоб забезпечити безперебійне газопостачання у місті — наші фахівці оперативно проводять усі необхідні заходи з усунення витоку та локалізації аварійної ситуації без тимчасового відключення. Також проводиться робота по утриманню відповідного тиску в мережі», - повідомили в АТ «Житомиргаз».

У КП «Житомирводоканал» Житомир.info повідомили, що аварія сталася під час виконання підрядником будівельно-монтажних робіт по будівництву водогону.

«Аварія сталася ввечері 12 серпня. Підрядна організація пошкодила газопровід. Наразі ведуться роботи по усуненню витоку та ремонту газопроводу», - розповів Житомир.info головний інженер водоканалу Сергій Єрьомін.


Відео, надане Сергієм Єрьоміним

Також на водоканалі зауважили, що проведення даних робіт було погоджено з АТ «Житомиргаз».

Близько 17.00 АТ "Житомиргаз" прозвітувало про завершення робіт з ліквідації аварії на газопроводі.

"16 годин поспіль фахівці АТ «Житомиргаз» усували витік газу, аби пів міста не залишилось без газопостачання. Завдяки оперативним діям газовиків АТ "Житомиргаз", вдалося ліквідувати аварійну ситуацію на газопроводі по Сквирському шосе, провести ремонт та нормалізувати тиск в газорозподільній мережі. Якби не безперервна робота фахівців АТ "Житомиргаз" — могли трапитись жахливі наслідки. Адже діаметр газової труби високого тиску, де стався витік — 500 мм. Під тиском об'єм втраченого газу на стільки великий, що навіть маленька іскра могла призвести до пожежі. Місто Житомир — єдине місто, яке живиться від однієї АГРС. Наразі газорозподільна система обласного центру — міста Житомира функціонує у звичному режимі, безперебійному газопостачанню нічого не загрожує", - йдеться в повідомленні АТ "Житомиргаз".

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2019 на Синельниківській у Житомирі три будинки біля стадіону «Полісся» залишились без газу, бо вантажівка пошкодила газопровід.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газопровід аварія виток газу будівництво водогону водоканал  
Матеріали по темі