Місто

У Житомирі на стадіоні «Спартак Арена» футбольні команди з різних міст змагатимуться за Кубок пам'яті Дмитра Рудя

14 August 2020, 16:16

Вже на наступних вихідних 22, 23 та 24 серпня у Житомирі на стадіоні «Спартак Арена» відбудеться другий турнір з футболу серед юнацьких команд пам'яті Дмитра Рудя. Цьогоріч учасники турніру - вихованці іменитих українських футбольних клубів. Змагання відбуватимуться впродовж трьох днів і фінальний матч визначить володаря Кубку.

«22-24 серпня стартує ІІ турнір пам'яті загиблого морського піхотинця Дмитра Рудя. Минулого року ми почали цю традицію і хочемо, щоб цей турнір став дійсно родзинкою міста саме у боротьбі серед юнацьких команд. Цього року - це U-12. Ми чекаємо топові команди: до нас приїздять команди Металіст з Харкова, Шахтар Донецьк, Карпати, команда школи Блохіна-Бєланова, також ми очікуємо команду з Мінська. Загалом у нас буде 8 команд U-12, які будуть змагатись впродовж трьох днів за першість Кубку пам’яті Дмитра Рудя», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


За словами Ірини Ковальчук, ще минулого року організатори хотіли провести змагання у форматі міжнародного турніру і запросити молоді команди з-за кордону. Втім, через кризу спричинену пандемією коронавірусу команди з інших країн відмовились від участі в турнірі в 2020 році. Нинішній Кубок пам'яті Дмитра Рудя також пройде із підвищеними заходами епідеміологічної безпеки.

«Зараз ми працюємо з волонтерами. Зрозуміло, що доступ глядачів ми не зупинимо, тому що команди дійсно цікаві, люди хочуть подивитись і повболівати. Тому ми будемо розсаджувати глядачів із дотриманням дистанції. Дуже щільно садити не будемо. 1-2 сидіння буде дистанція між глядачами, які прийдуть на турнір. Є три дні і можна розрахувати так, щоб вибрати хоча б один день і повболівати. В тому числі і за нашу команду. Команда СДЮСШОР також буде представлена на цьому турнірі», - каже Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, 22 серпня у Житомирі відбулось офіційне відкриття оновленого стадіону «Спартак Арена». Саме в цей день на футбольному полі зустрічались команди-фіналісти юнацького турніру пам’яті Дмитра Рудя: «Полісся» та «Бердичів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол чемпіонат «Спартак Арена»  
Матеріали по темі