Економіка

У липні в Житомирській області подешевшали яйця, молоко, хліб та овочі, – статистика

17 August 2020, 09:38

На споживчому ринку Житомирської області в липні 2020 року, якщо порівнювати з червнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,4%.

Про це 13 серпня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, ціни на яйця знизились на 18,9%, молоко, цукор, оливкову олію, борошно і крупи, шоколад, рис, сметану, соняшникову олію, свинину, морозиво, сіль прянощі та кулінарні трави, хліб, сало – на 4,9-0,3%», – йдеться у повідомленні.

Дешевшими стали овочі в цілому на 11,7% внаслідок зниження цін на картоплю, коренеплоди, цибулю та гриби, капусту на 23,4-10,9%.

Поряд з цим, фрукти подорожчали загалом на 5,3%, у тому числі яблука – на 6,2%, водночас, кісточкові подешевшали на 11,5%, банани – на 10,4%.

Окрім того, на 3,0-0,4% стали дорожчими яловичина, риба та продукти з риби (зокрема, свіжа та заморожена риба – на 4,0%), маргарин та інші рослинні жири, безалкогольні напої, мінеральні та джерельні води, соуси, приправи, м'ясо курей, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, сири, масло, кава.

Алкогольні напої, тютюнові вироби піднялись в ціні загалом на 1,2%, зокрема, тютюнові вироби – на 1,7%.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2020 року, порівняно з травнем, на споживчому ринку Житомирської області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 2,1%. Зокрема, найбільше подешевшали сало та алкоголь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна статистика продукти  
Матеріали по темі