Місто

​Житомирський виконком погодив проведення у місті святкування Дня незалежності та Korolev Avia Fest

17 August 2020, 11:29

17 серпня у Житомирі скликали позачерговий виконком задля вирішення двох питань, які стосуються проведення у місті масових заходів, зокрема, святкування Дня прапора, Дня незалежності та проведення фестивалю Korolev Avia Fest.

«Управління культури просить підтримати проєкт рішення про відзначення Дня державного прапора та 29-ї річниці Незалежності України. З метою гідного вшанування знаменної події в багатовіковій історії національного державотворення, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність та територіальну цілісність держави. За планом 23 серпня планується урочисте підняття державного прапора, мітинг та урочисте покладання квітів до меморіальних стендів загиблих та померлих воїнів АТО. 24 серпня будуть працювати на території КП «Парк» рекреаційна локація з майстер-класами майстрів народної творчості, показові виступи з володіння різними видами зброї від козацького вишколу, також запланована розважальна програма для сімейного відпочинку. На вулиці Михайлівській планується розміщення тематичної фотозони і вечір сучасної класичної музики шкіл естетичного виховання міста Житомира», - доповіла начальниця управління культури Ілона Колодій.

План заходів з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 29-ї річниці Незалежності України

23 серпня 2020 року

Майдан ім. С. П. Корольова

9.00 год - Урочисте підняття Державного Прапора України

9.15-9.30 – Перехід до Алеї Героїв на майдані Соборний

Майдан Соборний

9.30 год - Мітинг та урочисте покладання квітів до меморіальних стендів загиблих та померлих воїнів АТО/ООС

24 серпня 2020 року

КП «Парк» Житомирської міської ради

12.00-20.00 год – Рекреаційні локації на галявинах парку

12.00-16.00 год - “Гостинна світлиця”:

- майстер-класи від майстрів народної творчості, ярмарок-продаж товарів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва;

- показові виступи з володіння різними видами зброї від козацького вишколу «Стрибоже правнуки»;

- розвиваючі дитячі ігри на асфальті

15.00-18.00 год - Розважальна програма для сімейного відпочинку «Україна. Народжені незалежними!»

Вулиця Михайлівська

Розміщені тематичні фотозони, миттєве фото на згадку «Україна. Народжені незалежними!»

17.00-21.00 год - Вечір сучасної класичної музики шкіл естетичного виховання міста Житомир та комунального закладу «Палац культури» Житомирської міської ради

Також на виконкомі керівниця управління культури Ілона Колодій розповіла про запланований у Житомирі на 22 серпня авіафестиваль.

«З метою гідного вшанування видатного головного конструктора перших ракетно-космічних систем Сергія Павловича Корольова управління культури розробило програму, якою передбачено виступ зведеного військового оркестру Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова та 95-ї десантно-штурмової бригади, нагородження почесними відзнаками до Дня незалежності України та 50-річчя створення житомирського музею космонавтики імені Корольова. Також статичний та динамічний показ авіатехніки, виступ збірної України по вищому пілотажу. Управління культури спільно з управлінням охорони здоров’я планує забезпечити чергування медичних працівників з безконтактними термометрами для вимірювання температури усіх відвідувачів заходу на відкритому повітрі», - розповіла Ілона Колодій.

План проведення космічного фестивалю імені С. П. Корольова «KOROLEV AVIA FEST»

11.00 – 22.00 години

- Виступ зведеного військового оркестру Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова та 95-ї десантно-штурмової бригади.

- Офіційне відкриття.

- Нагородження почесними відзнаками до Дня Незалежності України та 50-річчя створення Житомирського музею космонавтики імені С. П. Корольова.

- Статичний та динамічний показ авіаційної техніки:

проліт пари вертольотів Ми-8;

проліт пари літаків Ан-26;

проліт літака Л-39;

проліт пари літаків Су – 27.

- Виступ зведеного військового оркестру Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова та 95-ї десантно-штурмової бригади.

- Виступ збірної України по вищому пілотажу.

- Вільний пілотаж.

- Розміщення тематичних музейних експонатів Житомирського музею космонавтики імені С. П. Корольова та Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

Відеотрансляція засідання виконкому тут.

Нагадаємо, на День прапора у Житомирі планують мітинг, а на річницю Незалежності – рекреаційні локації в парку та музику на Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці липня 2020 управління культури Житомирської міської ради оголосило про проведення тендера на послуги організації робочого середовища, встановлення сцени та забезпечення технічного райдеру гурту Dzidzio на 22 серпня для проведення на території аеропорту «Житомир» міжнародного фестивалю KOROLEV AVIA FEST.

Відео з відзначення 50-річного ювілею музею космонавтики в Житомирі від 1 серпня 2020 дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком святкування план заходів фестиваль Korolev Avia Fest День незалежності День прапора  
Матеріали по темі