Здоров'я

У місті та селі Житомирської області закрили дитячі садочки, бо у працівників виявили коронавірус

18 August 2020, 11:10

У дитячому садку № 22 міста Бердичів на COVID-19 захворів медичний працівник, ознаки респіраторної інфекції мають ще кілька працівників. Роботу закладу призупинено.

Про це 17 серпня повідомив сайт Бердичівської міської ради.

З приводу ситуації, що склалася у садочку, в мерії скликали засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«За інформацією начальника міського управління освіти і науки Світлани Басюк, 10.08. 2020 р. від керівника садочка надійшло повідомлення про те, що у 3-х працівників харчоблоку та комірника виявлено ознаки респіраторного захворювання, і з цієї причини їх відсторонено від роботи. Було прийнято оперативне рішення призупинити роботу закладу, оскільки етіологія захворювання лишалася незрозумілою», – йдеться у повідомленні.

Зазначених працівників направили на ІФА-тестування: дослідження показало від’ємні результати. А от у медичного працівника дитсадка ПЛР-тест підтвердив наявність коронавірусу.

Сказано, що з 11 серпня заклад не працював. Було проведено дезінфекцію усіх приміщень (кварцування та обробка деззасобами). В останній день перед закриттям садок відвідало 66 дітей.

Начальник Бердичівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Валерій Биков наголосив, що, відраховуючи від 10.08.2020 р., всі без винятку працівники дитсадка повинні перебувати на самоізоляції. Далі потрібно буде провести тестування. Подальші дії залежатимуть від результатів.

Дошкільний навчальний заклад тимчасово закрили і в селі Сущани Олевського району, оскільки у працівника був виявлений COVID-19. Про це 14 серпня повідомив офіційний веб-сайт Олевської районної ради та Олевської районної державної адміністрації.

«14 серпня у Олевській РДА під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Михайленка пройшло позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання відбулося з приводу вжиття заходів на території району для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Комісія вирішила призупинити роботу Сущанського ДНЗ, щоб запобігти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Оскільки з числа працівників даного закладу виявлено один підтверджений випадок коронавірусної хвороби. Також були взяті аналізи з кола контактних осіб. Наразі чекаємо результатів дослідження. Вжиті всі протиепідемічні заходи», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, з 10 серпня 2020 року в смт Ємільчине Житомирської області у селищній раді, районному військовому комісаріаті та газовій дільниці ввели посилений карантинний режим через зафіксовані випадки COVID-19 у працівників. Тимчасово призупинили роботу і дошкільних навчальних закладів №1 та №3.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Бердичів Сущани Олевський район  
Матеріали по темі