Новини компаній

​Який формат візиток вам підійде?

18 August 2020, 14:15

формат визитки

Візитні картки сьогодні активно використовуються як у ділових так і в особистих або рекламних сферах. На невеликому папірці з міцного картону зазвичай розташовується найважливіша інформація про компанію чи окрему людину. Аби візитка не просто лежала в кишені або потрапила у смітник, але й змогла виконати своє пряме призначення – ознайомлення потенційного клієнта з вашою сферою роботи, товарами чи послугами, варто ретельно підійти до розробки її дизайну. І тут на перше місце виходять не кольори й шрифти, а формат поліграфічної продукції. Як правильно вибрати розмір візитки? Давайте розбиратись!

Які бувають формати візиток?

Сьогодні типографії пропонують найрізноманітніші форми, розміри та кольори візиток. Тут у першу чергу варто орієнтуватися на цільову аудиторію та особливості вашої компанії. Сьогодні ви можете, як замовити створення карточки у професійних дизайнерів, так і спробувати оформити візитку своїми руками. Замовляйте друк візиток за посиланням forwardprint.com.ua/our-servises/ofsetnaya-pechat/vizitki – на сайті типографії можна знайти конструктор візитних карток для оформлення поліграфічної продукції власноруч.

У першу чергу необхідно вибрати формат виробу, який сьогодні поділяється на кілька видів:

  • Стандартний. Найчастіше використовується у країнах СНД. Стандартні розміри візитки складають 90х50 мм. Габарити можуть впроваджуватися у двох форматах: книжковий (вертикальний, використовується нечасто), альбомний (горизонтальний, найбільш популярний). Стандартні формати вважаються найбільш зручним хоча б тому, що більшість вітчизняних гаманців та картхолдерів створені якраз під такі розміри візитки. Окрім того тут достатньо місця для розташування всієї потрібної інформації.
  • Євро-візитки. Розмір таких карток складає 85х55 мм. Вони актуальні у випадку, якщо ваша компанія працює з європейськими партнерами чи бере участь у міжнародних конференціях та виставках. Цікаво що в деяких європейських країнах (скандинавські країни та Велика Британія) стандартом вважаються ширші карточки розміром 55х90 мм.
  • Американський формат пов'язаний з тим, що в США відсутня метрична система. Розмір карток у такому разі вимірюється у дюймах і складає 3,5х2 дюйми. В перерахунку на сантиметри це буде де 8,89х5,08. Погодьтеся що такий формат виготовити в наших умовах найскладніше, адже рахунок ведеться на десяті частини міліметру.

Також варто зазначити що існують і зовсім нестандартні параметри продукції. Це може бути пов'язано з оригінальною формою – часто візитки виготовляються не лише в прямокутному форматі, а й круглими, квадратними чи зовсім нестандартних форм (у вигляді певної фігури).

Як визначитись з форматом візитки?

Давайте розбиратися, як вибрати формат візитної карточки, який підійде саме для вашої компанії. У даному разі треба в першу чергу звертати увагу на сферу застосування поліграфічної продукції:

  • Корпоративні мають бути виконані в стандартних розмірах. Такі картки створені переважно для того, щоб описати основну сферу діяльності компанії без вказування працівників.
  • Ділові візитки. Розказують про конкретну людину. Вони можуть бути меншого розміру, адже вимагають меншої кількості інформації. Важливо вказати ім'я, прізвище, можливо, посилання на особисті сторінки в соцмережах чи на сайті компанії.
  • Особисті. Ось тут можна проявити максимальну фантазію – вибирати нестандартні формати та форми, кольори та матеріали. Адже при створенні особистої візитки немає ніяких правил – тут важливо керуватися вашими особистими вподобаннями.

Сьогодні впевнено можна сказати, що візитна картка – це обличчя вашого бізнесу. Вона знайомить потенційних клієнтів чи бізнес-партнерів з вашою сферою діяльності, подає усю необхідну інформацію та ваші персональні контакти. Головне – вибрати якісні матеріали та обрати формат, який дозволить розмістити усі потрібні дані максимально гармонійно. А зважливий підхід до вибору кольору та шрифтів допоможе привернути увагу цільової аудиторії та зробить усе, аби візитка справила хороше перше враження на того, хто її отримує.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі