Події

У Житомирі колишньому керівнику комунального підприємства міськради повідомили про підозру в розтраті майже мільйона гривень

18 August 2020, 18:24

У Житомирі колишнього керівника одного з комунальних підприємств підозрюють у розтраті майже одного мільйона гривень бюджетних коштів. Посадовцю повідомили про підозру.

Про це 18 серпня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, скоєного колишнім начальником одного із комунальних підприємств Житомирської міськради. У вівторок, 18 серпня, колишньому керівнику комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, керівник підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, під час закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального та бензину, неправомірно уклав із приватним підприємцем 7 додаткових угод до основного договору, якими було змінено умови постачання товару.

Зокрема, діючи в інтересах постачальника, у додаткових угодах протиправно збільшено ціну за одиницю товару та зменшено кількість товару.

«Такі неправомірні дії посадовця призвели до розтрати бюджетних коштів на загальну суму 958,4 тис грн, заподіявши інтересам територіальної громади шкоди у великих розмірах», – констатують у прокуратурі.

Досудове розслідування проводить Житомирський відділ поліції, оперативний супровід забезпечує Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 11 вересня 2019 року слідчі управлінням ГУНП в Житомирській області розпочали досудове розслідування стосовно розтрати посадовими особами регіонального матеріального резерву пального для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Житомирської області, яке було куплене за кошти обласного бюджету. Йшлося про розтрату посадовцями матеріального резерву пального вартістю 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розтрата пальне посадовець міськрада бюджетні кошти  
Матеріали по темі