Здоров'я

Медогляд школярів на початку навчального року необов'язковий, – Віктор Ляшко

19 August 2020, 14:37

Медичні огляди для школярів не обов’язково проходити до початку навчального року. Доцільно прив’язати медогляд до дати народження дитини. У такий спосіб вдасться уникнути ажіотажу у поліклініках. Безпосередньо перед початком навчального року медичний огляд необхідно проходити лише дітям, що йдуть до перших класів.

На цьому 19 серпня під час онлайн-брифінгу наголосив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Медичні огляди перед навчальним роком проводяться для дітей першого класу. Для всіх інших дітей медичні огляди проводяться раз на рік. Ми неодноразово комунікували керівникам освітніх закладів, керівникам департаментів освіти обласних державних адміністрацій, це прохання від лікарів, це вимоги нормативно-правових актів – не робити скупчення дітей, навіть і в період, який не характерний для епідсезону. Створюється скупчення дітей напередодні навчального року або в кінці, бо зазвичай на медичні огляди відправляли або в травні, або в серпні. Дитина повинна пройти медичний огляд один раз на рік. Цей медичний огляд прив’язується, плюс-мінус два тижні, до її дня народження. Відповідальність за проходження медичного огляду покладається на батьків. Батьки можуть сконтактувати зі своїм сімейним лікарем і визначити цю дату, яка потрібна для проведення медичного огляду», – наголосив Віктор Ляшко.

На відео питання щодо медогляду – з 8-ї хвилини 30-ї секунди


Відео з YouTube-каналу Кабміну

Ляшко зауважив, що до проходження медогляду дітей, які йдуть до перших класів, також треба підходити виважено і зважати на епідситуацію у конкретному регіоні.

«Щодо першокласників: ми, знову ж таки, освітянам говоримо: сьогодні не є звичайні умови, сьогодні країна живе в карантині, тому потрібно підходити виважено до процесу проведення медичних оглядів для того, щоб запобігти скупченню дітей і дорослих у медичних закладах. Це питання можна розтягнути в часі, в залежності від епідситуації на тій чи іншій адміністративно-територіальній одиниці, аби провести медичні огляди без шкоди для епідемічної ситуації», – акцентував головний санітарний лікар країни.

Як у Житомирі в умовах карантину отримати медичну довідку для школи чи університету та пройти профілактичний огляд у лікарів, дивіться у відеосюжеті від 22 червня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією заступниці директора департаменту освіти Житомирської міської ради Раїси Кошевич, наданою 17 серпня 2020 року, першого вересня до шкіл міста піде 3294 першокласники – майже на 400 менше, ніж було торік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медогляд школа школяр поліклініка санітарний лікар Ляшко  
Матеріали по темі