Суспільство

На кордоні з Білоруссю у Житомирській області відкрили новий міст, який почали будувати рік тому

19 August 2020, 16:55

На кордоні України з Республікою Білорусь в Овруцькому районі Житомирської області для автомобілів відкрили новозбудований міст, який почали зводити у серпні 2019 року.

Про це 19 серпня повідомила пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Забезпечено проїзд автомобільного транспорту новим мостом через річку Желонь, що на Овруччині, поблизу кордону з Республікою Білорусь. Це 3-й кілометр шляху М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на штучній споруді вже заасфальтовано основний проїзд та підходи до мосту. Завершено демонтаж тимчасової переправи. Наразі генпідрядник АТ «МБУ-3» працює над облаштуванням відкосів, встановленням бар’єрного огородження та знаків.

«Завдяки реалізації даного проєкту сформується позитивний імідж та значно покращиться транспортне сполучення України з сусідньою державою», – зауважують у Службі автодоріг.

Наразі штучна споруда має протяжність 79 погонних метрів із габаритами проїзду 9,5 метрів та двома службовими проходами по 0,75 м.

Нагадаємо, про закриття мосту на кордоні з Білоруссю в Овруцькому районі повне його відновлення Служба автомобільних доріг у Житомирській області повідомляла рік тому, 14 серпня 2019 року. Тоді зазначалося, що будівництво мосту через річку Желонь розраховане на два роки. Зокрема, у 2019 році, на початковому етапі будівництва, відповідно до Постанови Кабміну, з державного бюджету було виділено 16 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст САД Служба автодоріг кордон  
Матеріали по темі