Здоров'я

​ЦГЗ оприлюднив оновлену карту з «кольоровими зонами» епідемічної небезпеки: Житомирська область – зелена

20 August 2020, 16:44

Житомирська область потрапила до «зеленої зони» за рівнем епідемічної небезпеки в Україні. Про це свідчать дані інтерактивної карти, на якій різними кольорами позначені рівні небезпеки окремих територій, що визначені рішенням Держкомісії з ТЕБ та НС від 13 серпня і які набрали чинності з понеділка, 17 серпня.

Оновлена карта оприлюднена в матеріалі Центру громадського здоров’я України про епідемічну ситуацію щодо COVID-19 у регіонах України від 19 серпня.

«Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, внесеними Постановою КМ від 17.06.2020 № 500), на території регіонів із значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів. Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і 12 серпня 2020 року вніс зміни до постанови, яка регулює правила адаптивного карантину. Від 17 серпня рівень загрози COVID-19 визначатимуть за трьома показниками — завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я (> 50% протягом п’яти днів поспіль), середня кількість тестувань (< 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів) і показник захворюваності на 100 000 населення (> 40 випадків протягом 14 днів) в адміністративно-територіальних одиницях», - йдеться в повідомленні.

Пресслужба ЦГЗ також зазначає, що рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в областях України затверджує Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Залежно від епідемічної ситуації у регіоні чи окремих адміністративно-територіальних одиницях — районах визначають червоний, помаранчевий або жовтий рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та певні карантинні обмеження для кожної зони. Рішення про послаблення червоного, помаранчевого та жовтого рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня визначення такого рівня епідемічної небезпеки.

Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення

Крім того, 19 серпня Міністерство охорони здоров’я оприлюднило дані показників для послаблення протиепідемічних заходів станом на 19 серпня, за якими у Житомирській області спостерігається перевищення за одним з показників, а саме по новим випадкам на 100 тис. населення за останні 14 днів.

Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 19.08.2020

Нагадаємо, 31 липня 2020 Центр громадського здоров’я оприлюднив карту, за якою чотири райони (Любарський, Романівський, Пулинський та Черняхівський) та чотири міста (Житомир, Бердичів, Малин, Новоград-Волинський) Житомирської області потрапили до «жовтої зони» по поширенню COVID-19.

За тиждень (7 серпня) цю карту оновили: цього разу до жовтої зони потрапили Любарський, Романівський, Пулинський, Житомирський райони та міста Житомир і Бердичів.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2020 на міськвиконкомі у Житомирі скоригувала рішення щодо карантинних обмежень з урахування постанови Уряду щодо «кольорових» рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус карта МОЗ ЦГЗ зони  
Матеріали по темі