Здоров'я

​Держкомісія з ТЕБ та НС переглянула рівні епіднебезпеки поширення COVID-19: три міста і 13 районів Житомирської області потрапили до «жовтої зони»

21 August 2020, 10:03

20 серпня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій переглянула рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У Житомирській області до «жовтої зони» потрапили 16 територіальних одиниць.

Про це 20 серпня повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу за підсумками засідання Держкомісії з ТЕБ та НС.

«Постановою Кабміну передбачено щотижневе оновлення рівнів епідемічної небезпеки в залежності від стану захворюваності в тій чи іншій області чи місті Київ. На сьогодні комісія ТЕБ та НС затвердила 14 «червоних» рівнів епідемічної небезпеки, 75 «помаранчевих» і 106 «жовтих» Зокрема рівні епідемічної небезпеки затверджені в 14 областях України. Це – Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька і Чернівецька області, а також місто Київ», - повідомив Віктор Ляшко.


Інтерактивна карта: Рівні епідемічної небезпеки на територіях, визначені рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС від 20 серпня 2020 року №24, набирають чинності з 00.00 годин 24 серпня 2020 року

Віктор Ляшко також конкретизував рівні епідемічної небезпеки по кожному з цих регіонів, в тому числі і в Житомирській області.

«У Житомирській області до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки віднесено 16 адміністративних одиниць, в тому числі обласний центр – місто Житомир», - повідомив головний санітарний лікар України.

Ввечері 20 серпня на Урядовому порталі опублікували перелік адміністративних одиниць, де введені «кольорові» рівні епідемічної ситуації.

«Жовтий» рівень встановлено у містах Житомир, Коростень, Новоград-Волинський та у Андрушівському, Бердичівському, Брусилівському, Ємільчинському, Житомирському, Коростенському, Лугинському, Овруцькому, Попільнянському, Пулинському, Романівському, Черняхівському, Чуднівському районах Житомирської області», - повідомив Урядовий портал.

Зазначимо, що станом на ранок 21 серпня в Україні зафіксовано 100 тисяч 643 випадки коронавірусної хвороби, з них понад 51 тисяча осіб одужали, 2207 – померли. За останню добу встановлено новий антирекорд – 2106 нових випадків COVID-19.

Нагадаємо, 31 липня 2020 Центр громадського здоров’я оприлюднив карту, за якою чотири райони (Любарський, Романівський, Пулинський та Черняхівський) та чотири міста (Житомир, Бердичів, Малин, Новоград-Волинський) Житомирської області потрапили до «жовтої зони» по поширенню COVID-19.

За тиждень (7 серпня) цю карту оновили: цього разу до жовтої зони потрапили Любарський, Романівський, Пулинський, Житомирський райони та міста Житомир і Бердичів.

З 17 серпня почала діяти оновлена карта, за якою усі територіальні одиниці Житомирської області потрапили до «зеленої» зони.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2020 на міськвиконкомі у Житомирі скоригувала рішення щодо карантинних обмежень з урахування постанови Уряду щодо «кольорових» рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус карта МОЗ ЦГЗ зони  
Матеріали по темі