Здоров'я

Найпоширеніша причина смерті у Житомирській області – хвороби кровообігу: за пів року померло понад 7 тисяч людей

21 August 2020, 13:10

Упродовж січня-червня 2020 року в Житомирській області померли 9996 людей. Найпоширенішою причиною смертей лишаються хвороби системи кровообігу, які за пів року забрали життя більше 7 тисяч людей.

Такі дані наведені у таблиці головного управління статистики у Житомирській області «Кількість померлих за окремими причинами смерті у січні-червні 2020 року», опублікованій 21 серпня.

Так, за даними статистиків п’ятьма найпоширенішими причинами смертності в області є:

• хвороби системи кровообігу – 7189;
• новоутворення – 1096;
• зовнішні причини смерті (ДТП, утоплення, отруєння, суїциди тощо) – 508;
• хвороби органів травлення – 357;
• симптоми, ознаки та відхилення від норми, що виявлені при клінічних і лабораторних дослідженнях, не класифіковані в інших рубриках – 305.

На шостому місці причин смертності – хвороби органів дихання, через які відійшли в засвіти 187 людей (у тому числі, через грип та пневмонію – 97).

До рубрики хвороб органів дихання не увійшов COVID-19. За статистичними даними, упродовж 6 місяців від коронавірусу в області померли 26 людей.

Про інші причини смертей – у таблиці:

Таблиця з сайту ГУ статистики у Житомирській області

Дані про кількість померлих за окремими причинами смерті у січні-травні 2020 року – тут

Нагадаємо, за інформацією Житомирського обласного лабораторного центру, за період пандемії (станом на 20 серпня 2020 року) в області померли 55 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, перший летальний випадок, спричинений ускладненнями коронавірусної хвороби, у Житомирській області (і в Україні в цілому) був зареєстрований 13 березня 2020 року: померла 71-річна жінка з Радомишля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: смертність статистика демографія хвороба грип пневмонія коронавірус серцево-судинне захворювання  
Матеріали по темі