Суспільство

Десять рятувальників з Житомирської області поїхали на Донеччину, щоби допомогти колегам відновити пошкоджені обстрілами будинки

23 August 2020, 14:09

Рятувальники з початку літа відновлюють будинки, які були пошкоджені в результаті бойових дій на сході України. До справи долучилися й вогнеборці з Житомирської області.

Про це 22 серпня Житомир.info повідомила пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Рятувальники ДСНС України проводять роботу щодо відновлення пошкоджених від артилерійських обстрілів у 2014-2017 рр. приватних будинків, що розташовані у населених пунктах поблизу лінії розмежування. Подібна робота триває з початку червня 2020 року. На сьогоднішній день вже відновлено більше 400 осель. Рятувальники Житомирщини також не залишились осторонь цієї благородної справи. Бригада від Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Житомирській області вирушила на Донбас у складі 10 чоловік.», – йдеться у повідомленні.

Працівники У ДСНС України у Житомирській області прибули до с. Гранітне Волноваського району Донецької області. З 20 серпня вони вже розпочали відновлювальні роботи на території, де велись бойові дії. Бійці ДСНС ремонтують дахи будинків місцевого населення. 21 серпня житомирські рятувальники вже відновили там свій перший дім. 22 серпня закінчили роботи з відновлення другого житла.

Загалом до кінця 2020 року підрозділи ДСНС України планують відновити понад 1000 житлових будинків. Бригада житомирських рятувальників виконуватиме свою роботу до кінця жовтня поточного року.

У пресслужбі управління ДСНС у Житомирській області зазначають, що ремонт помешкань здійснюється за рахунок резервних матеріальних фондів Донеччини.

«Самостійно відновити будинки для більшості людей – неможливо, адже переважна більшість громадян – це самотні літні люди, пенсіонери, багатодітні родини. Саме тому допомога рятувальників зі всієї країни – це можливість повернути людей до звичного життя у рідних домівках. За це бійці ДСНС отримають теплі слова подяки, які надихають на подальшу працю», – пише пресслужба.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2020 року в смт Ружин Житомирської області після зливи рятувальники відкачували воду з підтоплених дворів та замулених криниць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник допомога  
Матеріали по темі