Економіка

Фірма, якій Зеленський пропонував віддавати підряди, виграла тендер на ремонт дороги в Житомирській області: дешевші на 13 млн грн пропозиції відхилили

25 August 2020, 15:39

Тендер на капремонт 6 км дороги Мирославка-Малосілка в Житомирській області виграла турецька фірма ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” з найдорожчою пропозицією - понад 47,6 млн грн. Інші пропозиції були на 13 млн грн дешевшими, проте їх відхилили.

Оголошення про проведення тендеру було опубліковане на ресурсі ProZorro 9 червня 2020.

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА провів тендер на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С060313 Мирославка-Малосілка через Демчин км 5+000 - 11+000, Житомирської області. Очікувана вартість закупівлі - 50 млн 81 тис. 835 грн 60 коп. Роботи мають бути виконані до 31 грудня 2020 року. Джерело фінансування - місцевий бюджет.

Свої пропозиції подали три фірми, серед них переможцем обрали ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”, хоча інші дві фірми запропонували відремонтувати дорогу на 13 млн грн дешевше.

Участь у торгах взяли ПП “Автомагістраль” з пропозицією у 34 млн 662 тис. 280 грн, виробничо-комерційна фірма “Урарту” з пропозицією у 34 млн 662 тис. 300 грн та ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” з пропозицією у 47 млн 661 тис. 904 грн 54 коп.

Пропозицію ПП “Автомагістраль” відхилили через надану довідку, яка не містить інформацію про те, що між учасником та замовником раніше не було укладено договорів або про те, що учасник процедури закупівлі виконав свої зобов’язання за раніше укладеним із замовником договором про закупівлю, відповідно підстав, що призвели б до його дострокового розірвання, i до застосування санкцій у вигляді штрафів та/або вiдшкодування збиткiв не було, або довідка з інформацію про те, що він надав підтвердження вжиття заходів для доведення своєї надiйностi, що не відповідає умовам тендерної документації

ПП “Автомагістраль” зареєстроване в Київській області, Вишгородському районі, село Синяк, вулиця Київська, 68. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 14 млн 200 грн. Власником та директором фірми є Микола Олексійович Скоростецький.

Пропозицію виробничо-комерційної фірми “Урарту” відхилили оскільки у тендерній пропозиції виявили наступні порушення: у порівняльному складі ресурсів кошторисних норм наданому учасником фактичні показники витрат по позиціях 30, 38, 46, 62, 74, 87 локального кошторису 1-1-1 перевищують нормативні показники, що не відповідає правилам визначення будівництва та не відповідає вимогам тендерної документації; відсутній лист-гарантія про відповідальність учасника за зміст поданої ним пропозиції, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Виробничо-комерційна фірма “Урарту” зареєстрована в Житомирській області, місто Баранівка, вулиця Старченка, 1. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Армен Азатович Сароян.

У документації ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” тендерний комітет також знайшов невідповідність: не надана інформація у повному обсязі по формі 1 Додатку 6.

23 липня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оприлюднив повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей в інформації та документах, що подані ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”. У той же день замовник закупівлі опублікував повідомлення про намір укласти договір з “Онур”.

ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” зареєстроване в Києві по вулиці Саперно-Слобідська, 22 А. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 2 млн 165 тис. 870 грн 86 коп. Власниками фірми є громадяни Туреччини Іхсан Четінджевіз та Онур Четінджевіз, а також львів'янин Олег Фаріон.

Зазначимо, що ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” має 24,02% переможних лотів. YouControl звертає увагу, що за останні 3 роки компанія має 13 судових справ, де вона виступає відповідачем, окрім того відкрито 4 виконавчі провадження.

30 липня 2020 року до Антимонопольного комітету України надійшла скарга від ПП “Автомагістраль”, у якій фірма просить зобов’язати замовника скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції та зобов’язати замовника визнати “Автомагістраль” переможцем закупівлі.

Як повідомляли “Наші гроші”, група компаній «Онур», до якої входять ТОВ «Онур Конструкцiон Інтернешнл» і українське Представництво «Онур Таахут Ташимаджилик Ішаат Тіджарет ВЕ Санаї Анонім Ширкеті», належить до трійки фаворитів серед підрядників Укравтодору останніх років, окрім того після обрання президентом Зеленський відкритим текстом запропонував віддавати підряди «Онуру» та радо вітався з представниками компанії на презентації «Великого будівництва» прямо на трасі, яку ремонтував «Онур»:

Нагадаємо, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА відхилив три дешевші пропозиції на капітальний ремонт 5 км автомобільної дороги місцевого значення Осова–Велика Цвіля–Серби в Ємільчинському районі та 9 липня опублікував намір підписати договір з ПП “Автомагістраль” вартістю 46,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер ремонт дорога Онур  
Матеріали по темі