Місто

Реконструкція Київського мосту коштуватиме майже 200 млн гривень, влада Житомира сподівається на співфінансування держави

26 August 2020, 13:30

Повна реконструкція мосту через залізничні колії на виїзді з Житомира в бік Києва обійдеться у майже 200 мільйонів гривень. Нині споруда, хоч і перебуває в не найкращому, за словами заступника мера Житомира Сергія Кондратюка, стані, але не є аварійною. Для того, щоб розширити проїжджу частину і збільшити вагу, яку здатен буде витримати міст, муніципалітет вже неодноразово звертався до центральних органів влади.


«Безпосередньо сам міст не є аварійним. Про це у нас є висновок інституту з Києва, який нам каже про те, що він потребує планового капітального ремонту. Ми ж вважаємо, що він потребує не планового капітального ремонту, а реконструкції. В 2018 році в тому ж таки київському інституті «Укртиппроект» був замовлений проєкт, який передбачає реконструкцію цього мосту. Передбачає і збільшення смуг, і збільшення навантаження на міст. Таким чином ми збільшимо пасажиропотік, проходження транспортних засобів. На сьогодні на міст є обмеження, а саме - 11 тонн на вісь, які не дають сьогодні змоги крупним транспортним засобам рухатись в місто Житомир. Звісно, за цим повинна слідкувати дорожня поліція і я сподіваюсь, що так воно і є. Взагалі сама вартість такого мосту в цінах 2018 року складає 188 мільйонів гривень. Наш міський голова неодноразово звертався до керівництва держави з питанням про співфінансування, бо таку суму міський бюджет самотужки не потягне. Якщо ми, звісно, не хочемо розтягнути цю реконструкцію на роки. В цьому році Міністерство транспорту зацікавилось реконструкцією нашого мосту. Тому, сподіваємось, що за рахунок співфінансування держави, за рахунок співфінансування міської влади, ми зможемо приступити до реалізації цього проєкту», - розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Чи підтримає держава реконструкцію мосту та чи закладе на це кошти стане зрозуміло після ухвалення закону про державний бюджет 2021 року.

В якому стані перебуває міст через залізницю на виїзді з Житомира дивіться у відеосюжеті від 21 серпня 2020 року.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст реконструкція Кондратюк  
Матеріали по темі