Місто

​Житомиряни жаліються на черги на зупинках та недостатню кількість транспорту в години пік, заступник мера прокоментував ситуацію

28 August 2020, 14:59

У соціальній мережі Facebook житомиряни публікують відео та фото з чергами на зупинках громадського транспорту та жаліються, на те, що зранку неможливо вчасно дістатися на роботу з мікрорайонів Крошня та Богунія. Зокрема, через обмеження кількості пасажирів у салоні. Житомиряни у коментарях зазначають, що з жахом чекають на 1 вересня.

У мерії повідомляють, що сьогодні кількість випуску рухомого складу не змінилася та нагадують, що до Дня знань планують збільшити чисельність комунального транспорту на лініях.

«У нас дія постанова Кабміну щодо обмеження кількості пасажирів у всьому міському транспорті. Обмеження стосується кількості пасажирів тільки по кількості сидячих місць, її ніхто не відміняв. Кількість рухомого складу, яку ми плануємо збільшувати під 1 вересня, ми не можемо збільшити в десять чи п’ять разів. Кількість пасажирів, яких ми перевозили до карантину - це 80 тисяч пасажирів, які щоденно їздять нашим міським транспортом, тому зараз ми не можемо цю кількість перевезти. Тому, будь ласка, люди, які мають і повинні дістатися на певну годину, просимо: завчасно планувати свою поїздку, тобто раніше трошки вийти. Ми розуміємо, що найпікові годині 7:30, 8:00, 8:30, до дев'ятої і до початку десятої години. Це найпікові, тому або трошки раніше, або пізніше, або змінюємо графік. або пристосовуємося», - пояснює заступник міського голови Олександр Шевчук.


Також він додав, що у вересні житомиряни зможуть відслідковувати комунальний та приватний транспорт по GPS.

«Кількість випуску рухомого складу у нас не змінилася, менше у нас точно не стало. У нас кожного дня управління транспорту веде звіт по кількості випуска. Після 1 вересня у найближчі дні ми отримаємо підтвердження у щоденних звітах через оператора GPS-моніторингу, ми провели конкурс і є у нас оператор. Зараз усі трекера технічно перелаштовуються, кому потрібні нові, то встановлюються. На 1 вересня спробуємо висвітлити загальну картину по місту, щоб кожен мешканець бачив пересування всього міського транспорту без винятку: і маршрутних таксі, і автобусів, і тролейбусів в єдиній системі. Можливо, буде затримка на пару днів суто технічна, але мешканці зможуть самі бачити ту кількість транспорту, яка працює у місті щоденно», - говорить Олександр Шевчук.

Нагадаємо, у Житомирі перед 1 вересня збільшують випуск тролейбусів на лінії і закликають пільговиків утриматись від поїздок в години пік.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2020 року виконком прийняв рішення про тимчасове скасування пільг у громадському транспорті, на безкоштовний проїзд мали право лише правоохоронці та військовослужбовці під час виконання службових обов’язків.

6 квітня у Житомирі, аби повністю не зупиняти роботу громадського транспорту, було прийнято рішення про перевезення людей лише за спецперепустками.

8 травня виконком дозволив возити пасажирів у міському транспорті без перепусток, але з певними обмеженнями: лише у вихідні та з 10 до 16 години у будні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт Шевчук пасажири черги  
Матеріали по темі