Місто

​У житомирських школах розповіли, як відзначатимуть День знань в умовах пандемії

28 August 2020, 15:15

Лінійка, вітальні слова та дзвоник, який кличе на урок - зазвичай саме таке свято влаштовують учням 1 вересня.

Яким буде перший навчальний день цього року, журналістка Житомир.info дізнавалася в департаменті освіти Житомирської міської ради.

«Ми не рекомендували керівникам проводити масштабні заходи, з точки зору кількості учасників, щоб не було ніякого великого скупчення. Якщо будь такі заходи, то рекомендуємо провести їх на вуличних локаціях, дотримуючись санітарних норм, звичайно з дотриманням соціальної дистанції. Звісно, що це скоріш за все, буде стосуватися учнів 1 класів та наших випускників, яких цього року 1 600 буде навчатися у школах міста», - говорить заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич.


У школі №21 свято влаштують лише для першачків.

«Воно буде нетрадиційним. Ми вже давно відмовилися від проведення лінійок. Свято першого дзвоника буде проведене в приміщенні закладу, з проведенням квестів, залученням казкових героїв. Тільки для перших класів», - розповідає заступниця директора школи №21 Ірина Капустянська.

Окрему програму для кожного класу готують у гімназії №23

«Не хочемо ризикувати здоров'ям дітей, тому вирішили провести 1 вересня в класах. Звісно, що це будуть різні форми. Це зустріч-знайомство в артпростір, урок фантазії, рок-гра, квести та мандрівки. Для 11 класів - це будуть інтерактивні бесіди, а для 10 класів - дебати. У всіх в програмі є розділ про коронавірус, бо треба доносити дітям, як правильно себе поводити», - каже директор гімназії №23 Ігор Баранов.

А ось у школі №17 планують провести лінійку та урочистості на футбольному полі.

«Ми єдина школа, яка має таку можливість, ми маємо шикарний стадіон «Спартак», ми маємо подвір'я, на якому можна розмежувати всі ці локації. Для першокласників, які вперше йдуть до освітнього закладу, будуть аніматори, які попереджені, що діти будуть розмежовані. Я з ними спілкувалась, вони показали, як це буде зроблено. Всі інші класи розмежовані у часі, тобто початок - 8:00, 8:30, 8:55. Самі батьки запропонували, що це буде в класі. Це і 6 класи, і спортивні класи, їх у нас п'ять тепер, всі хлопці футболісти і вони звичайно погодили, що свято першого дзвоника зустрінуть на стадіоні «Спартак». У мене один 11 клас, там 24 дитини, вони дійсно особливі, тому що там також є футболісти. Вони обрали собі локацію у подвір'ї - це буде сюрприз також і для мене», - розповідає директорка школи №17 Марія Сервачук.

Як будуть навчатися житомирські школярі з 1 вересня, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 25 серпня виконком затвердив регламент, за яким працюватимуть житомирські школи під час адаптивного карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа освіта навчання 1 вересня День знань свято карантин коронавірус  
Матеріали по темі