Події

​Житомирське ТТУ заплатило 511 тис. грн за штори та монтаж миючого комплексу, якими не може користуватися: прокуратура відкрила провадження

29 August 2020, 18:58

У Житомирі прокуратура розпочала кримінальне провадження за виявленими фактами розтрати службовими особами комунального підприємства понад пів мільйона гривень.

Про це 29 серпня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою за результатами моніторингу інтернет-ресурсів виявлено ознаки кримінального правопорушення в діях службових осіб комунального підприємства Житомирської міської ради. Зокрема, йдеться про вчинення комунальним підприємством розтрати коштів міського бюджету у великому розмірі. Подальшим опрацюванням інформації та матеріалів аудиторського звіту Управління Північного офісу Держаудитслужби в області, розміщеного на офіційному сайті Держаудитслужби України, встановлено, що службові особи цього комунального підприємства у грудні 2018 року уклали із суб’єктом господарювання договори купівлі-продажу обладнання, яке не використовується під час експлуатації машин та механізмів підприємства. Такими діями посадовців міському бюджету було спричинено збитків на суму понад 500 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

За фактом правопорушення Житомирською місцевою прокуратурою 28.08.2020 розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України. Досудове розслідування проводить Житомирський відділ поліції, процесуальне керівництво здійснює Житомирська місцева прокуратура.

На сайті Держаудитслужби оприлюднений звіт від 6 липня 2020 року про проведення Північним офісом Держаудитслужби в Житомирській області фінансового аудиту КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за період 2017-2019 років, у якому встановлено ряд порушень,зокрема, розтрату 511 тис. грн на закупівлі теплозахисних штор на ворота депо та монтажі миючого комплексу, які по технічним причинам не можуть використовуватися підприємством.

Скріншот зі звіту Держаудитслужби

На ресурсі ProZorro міститься інформація про укладений 20 грудня 2018 року договір на 314,9 тис. грн між ТТУ та ТОВ «Технології Генерації Інсталяції-Груп» на поставку теплозахисних штор на ворота депо (ПВХ-завіси). Даний договір був підписаний колишнім начальником КП «Житомирське ТТУ» Євгенієм Демчиком.

Скріншот з договору ТТУ про закупівлю штор

Нагадаємо, влітку 2019 контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради проводив перевірку ТТУ. У жовтні аудитори закінчили ревізію і повідомили, що сума збитків може перевищити мільйон гривень.

Як повідомляв Житомир.info, з 10 вересня 2018 року по 23 серпня 2019 року Житомирське трамвайно-тролейбусне управління очолював Євгеній Демчик і був звільнений з посади начальника за неналежне виконання обов’язків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ аудит розтрата провадження Демчик  
Матеріали по темі