Події

У Тетереві неподалік Житомира виявили загиблу рибу, екологи відібрали проби води

31 August 2020, 13:25

У річці Тетерів у мажах села Левків Житомирського району з невідомих причин загинуло понад 100 рибин.

Про це 31 серпня у Facebook повідомив Житомирський рибоохоронний патруль.

«28 серпня 2020 року з метою визначення масштабів і причин загибелі риби працівниками Управління Держрибагентства у Житомирській області спільно з представниками Держекоінспекції Поліського округу ініційовано виїзд на місце події. Головними спеціалістами відділу іхтіології та регулювання рибальства Житомирського рибоохоронного патруля проведено обстеження в районі автомобільного мосту та складено Акт обстеження берегової лінії р. Тетерів, в межах с. Левків», – йдеться у повідомленні.

Під час обстеження було зафіксовано 105 екз. загиблої риби: плітка – 87 екз., карась – 11 екз., судак – 3 екз, бичок – 2 екз., окунь – 2 екз.

Зазначається, що під час візуального обстеження ознак потрапляння нафтопродуктів у воду не виявлено.

Для з’ясування причин загибелі водних біоресурсів представники Державної екологічної інспекції Поліського округу відібрали проби води та передали до лабораторії. На місці відбору зразків вода була не мутною та без специфічного запаху. Нині очікуються результати лабораторних досліджень.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня 2020 року Державна екологічна інспекція Поліського регіону інформувала про черговий випадок загибелі риби в річці Хомора у смт Першотравенськ Баранівського району Житомирської області. Відповідно до досліджень, заміри розчинного кисню складали 2,9 мл, при нормі 4,0-6,0.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль еколог екологія Левків Тетерів річка  
Матеріали по темі