Новини компаній

Як знайти цікавий тендер на Прозорро

31 August 2020, 14:31


lEd_OP4_s7h1aEKcTFeDfLyMeG-042cl1T8rGnF8R1_EszRl7pckyzRywhOr_gq1EUUPNemvh_JcLk4wWOIaEMJdTaEI6RjjohEx4ArOsg6eUUcLlsgn6W7hGL8F-VqvAlmTDl-d

Мабуть, кожен підприємець хоча б раз у житті чув про тендери. Особливо про них почали більше говорити після 2016 року, коли в Україні з’явилася система Prozorro. Прочитайте цю статтю до кінця, і ви дізнаєтеся, що ж таке власне державний тендер, де та як його знайти, щоб подати свою пропозицію.

Що таке державний тендер

Державний тендер - це закупівля, яку оголошує державний замовник з метою придбання необхідних товарів (послуг, робіт тощо).

Одним із найважливіших принципів закупівлі є економія бюджетних коштів. Тому замовники обирають зі всіх пропозицій ту, яка:

  • є найбільш економічно вигідною;
  • відповідає умовам та вимогам, зазначеним у тендерній документації.

По суті для постачальників державний тендер - це змагання, у якому переможець отримує приз - підписання договору із замовником на постачання товарів (послуг, робіт тощо). Як і в спортивних змаганнях, тут є свої правила, за порушення яких учасника можуть дискваліфікувати.

Із чого почати пошук цікавих тендерів

Пошук тендерів починається з того, що вам необхідно зайти на який-небудь електронний майданчик, який підключений до електронної системи публічних закупівель Прозорро. Наприклад, Zakupki.Prom.ua - це один із найбільших майданчиків в Україні.

На головній сторінці, якщо спуститись трохи нижче - ви побачите пошуковий рядок. Напишіть назву товарів (робіт, послуг) та натисніть “Пошук” - ви побачите перелік тендерів, які система підібрала вам відповідно до пошукового запиту.

Під рядком пошуку знаходяться фільтри для уточнення. Вони зменшують коло пошуку, щоб ви не витрачали час на перегляд усіх підряд тендерів, а отримали перелік саме тих, які вас цікавлять.

Як знайти цікавий тендер за допомогою фільтрів

Розгляньмо, як знайти цікавий тендер на майданчику Zakupki.Prom.ua, використовуючи фільтри.

Якщо ви бажаєте подивитися, які тендери оголошені у вашій области, тоді оберіть у фільтрі “Регіон” відповідну область. Це корисно у разі, якщо ви виконуєте роботи чи надаєте послуги тільки в конкретній області.

Також ви можете обрати тендери, вказавши очікувану вартість закупівлі. Залежно від розміру вашої компанії, вам можуть бути цікаві тендери на мільйони гривень чи на відносно невеликі суми..

Ви можете подивитися закупівлі конкретного державного замовника, вказавши у фільтрі “Замовник” його назву чи ЄДРПОУ. Наприклад, вас цікавить, що закуповує дитячий садок чи школа у вашому районі.

Це далеко не всі фільтри, які доступні на майданчику Zakupki.Prom.ua. Використовуючи різні із них та поєднуючи їх між собою, ви зможете максимально ефективно шукати цікаві для себе тендери.

Два корисні лайфхаки, як заощадити час на пошуку тендерів

Зареєструйтеся на електронному майданчику Zakupki.Prom.ua і ви отримаєте ще більше можливостей зручно шукати тендери.

По-перше, зареєстровані користувачі можуть налаштувати фільтри пошуку та зберегти їх в особистому кабінеті. У цьому разі їм не потрібно кожного разу обирати параметри пошуку заново.

По-друге, зареєстровані користувачі можуть налаштувати підписку та отримувати цікаві та актуальні тендери прямо на свою електронну пошту. Це значно економить час та зусилля.

Отже, пошук тендерів Прозорро починається з того, щоб зайти на електронний майданчик та безкоштовно зареєструватися. Спробуйте, можливо, ви відкриєте для себе новий та цікавий світ тендерів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Prozorro тендер  
Матеріали по темі