Місто

​Скейт-парк на Новому бульварі облаштують за спонсорські кошти, вже є мільйон, - мер Житомира

2 September 2020, 10:18

Облаштування скейт-парку на Новому бульварі в Житомирі коштуватиме 1 мільйон 650 тис. грн, спонсори вже готові виділити мільйон.

Про це повідомив мер Сергій Сухомлин під час розгляду на позачерговій сесії 2 вересня проєкту рішення «Про внесення змін до міської цільової Програми «Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об’єктів комунальної власності Житомирської міської територіальної громади на 2018-2020 роки».

«Благоустрій ми можемо зробити в рамках реалізації проєкту, а ось обладнання буде за спонсорські кошти: 700 тисяч дає «Епіцентр», 300 тисяч – «Євроголд». Зараз в нас є підтверджені спонсорській кошти – мільйон гривень», - пояснив Сергій Сухомлин.

Під час обговорення мер уточнив, що 50 тис. грн – це вартість проєктно-кошторисної документації, а 1,6 млн грн коштуватиме облаштування скейт-парку.

Врешті 25 депутатів проголосували за те, щоб в пункт програми «Реконструкція території благоустрою з улаштуванням скейт-парку за адресою: м.Житомир, бульвар Новий (в т.ч. виготовлення ПКД)» доповнити графою «Джерела фінансування» виразом «інші джерела» (спонсорські кошти).

Нагадаємо, 7 серпня радник мера, депутат міської ради Олександр Черняхович показав проєкт нового скейт-парку, який буде знаходитися біля поліцейської станції на Новому бульварі.

Як повідомляв Житомир.info, місцеві скейтбордисти, ролери, самокатери, BMX-ри вимушені тренуватись на вулицях міста, адже не мають іншого місця, де б змогли кататись, та мріють, щоб у Житомирі нарешті побудували скейт-парк.

Минулорічний фоторепортаж про те, як житомирські екстремали катаються біля фонтану на Соборному майдані, можна побачити тут.

Восени 2019 року у рамках заходу «ПАРКування Соборного» у Житомирі облаштували тимчасовий скейт-парк на головному майдані міста. Користуючись можливістю, екстремали вперше у Житомирі влаштувати змагання серед скейтерів, самокатерів та BMX-рів.

28 травня 2020 мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що у міськраді знайшли нове місце для майбутнього скейт-парку: біля поліцейської станції на Новому бульварі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скейт-парк Новий бульвар спонсор реконструкція  
Матеріали по темі