Події

​Військова прокуратура прокоментувала смерть курсанта на житомирському полігоні

2 September 2020, 12:05

Військова прокуратура розглядає три версії причин загибелі курсанта-першокурсника Житомирського військового інституту. Основна – самогубство.

Про це у коментарі Житомир.info 2 вересня розповів перший заступник військового прокурора Житомирського гарнізону Олексій Рихлюк.

«1 вересня близько обіду надійшла інформація про знайденого військовослужбовця без ознак життя на території військового полігону. На місце виїжджали працівники поліції та судово-медичний експерт. Загиблий – курсант першого курсу житомирського військового інституту. За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального Кодексу України. На даний час розглядається декілька версій: необережне поводження зі зброєю, умисне вбивство і основна – самогубство у зв’язку з тим, що при даному військовослужбовцю була знайдена передсмертна записка, адресована на ім’я дівчини», – зазначив Олексій Рихлюк.

Перший заступник військового прокурора уточнив, що курсанти перебували на полігоні на навчаннях з бойової підготовки і хлопець відлучився на декілька хвилин від групи і потім його знайшли мертвим.

«У відповідності до наказу начальника, це були заходи з бойової підготовки, а саме – навчальні стрільби. Особам було видано особисту зброю – атомат Калашникова та набої до неї. Військовослужбовець відлучився на деякий час, сказав, що до туаленту і протягом 5-10 хвилин його вже знайшли без ознак життя», – прокоментував Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня застрелився курсант Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Максим Хоровський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: курсант самогубство зброя військова прокуратура  
Матеріали по темі