Влада

Верховна рада посилила відповідальність за незаконне заволодіння транспортним засобом

3 September 2020, 15:33

На пленарному засіданні 3 вересня 2020 року прийнято закон «Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо протидії незаконному заволодінню транспортним засобом».

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«Зокрема, за незаконне заволодіння транспортним засобом не передбачено покарання у вигляду штрафу, а такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Також встановлюється покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої за ті самі дії, вчинені з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого становить від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - йдеться у повідомленні.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Проєкт закону було зареєстровано 30 квітня 2020 року за №3301. На пленарному засіданні 3 вересня за нього у другому читанні проголосували 309 народних депутатів, проти був лише один голос – депутата з фракції партії «Слуга народу» Павла Халімона. Найбільше тих, хто утримався або не голосував, було у фракції «Опозиційна платформа – За життя».

Як повідомляв Житомир.info, уночі 30 травня 2020 року у селі Заможне Житомирського району 24-річний місцевий житель викрав ВАЗ свого знайомого, який залишив ключі в салоні авто: провадження відкрили за ч. 1 ст. 289 КК України, яка на той час передбачала покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР угон ККУ закон  
Матеріали по темі