Культура

​Камерний концерт, нагородження підприємців та оновлена Михайлівська: як святкують «День житомирян»

5 September 2020, 19:58

На Михайлівській о 17:30 розпочалася основна частина святкування «Дня житомирян» із виступу академічного ансамблю «Сонечко». Потім на облаштованій сцені представники міської ради нагородили підприємців до Дня підприємця України та Міжнародного дня благодійності.

Попри скупчення людей на пішохідній вулиці, більшість житомирян нехтували засобами індивідуального захисту.


«Ми сьогодні прикрасили Михайлівську новими фотозонами для того, щоб житомиряни могли безкоштовно фотографуватися, а також працює фотозона «Я житомирянин, я житомирянка, я маленький житомирянин». Якщо ви сфотографувалися, через дві години ви безкоштовно отримаєте надруковане фото. Також є можливість виставити це фото з хештегом в Instagram, тоді у нас о 19:00 буде розіграш призів, переможець отримує подарунки. Також виступають наші колективи, ми своїми силами зробили камерний концерт. Це колективи «Сурми полісся», виступ «Сонечка», також у нас є солістки з Житомира, які будуть співати і о 20:00 буде представлена оновлена Михайлівська. А також сьогодні провели нагородження до Дня підприємця і до Міжнародного свята благодійника. Нагороджували соціально активні компанії, які підтримували місто в період пандемії», - розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Нагадаємо, рішення про проведення 5 вересня культурного арт-фестивалю «День житомирян», який збираються зробити щорічним, ухвалили 31 серпня. Тоді начальниця управління культури Ілони Колодій розповідала, що на Михайлівській буде дитячою зоною, на Новому Бульварі розмістять фуд-корти, а біля кінотеатру «Жовтень» буде сцена і концерт, де заплановані виступи естрадно-духового оркестру «Сурми Полісся» комунального закладу «Палац культури» Житомирської міської ради; співачки Анни Кукси; гурту «Bе in Веаt»; української співачки Jerry Heil. На святкування збиралися витратити 300-400 тис. грн.

4 вересня на засіданні виконкому внесли зміни в програму святкування «Дня житомирян» і вирішили провести свято лише на Михайлівській, без фуд-зони та великого концерту.

Фоторепортаж з святкування «Дня житомирян» дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста: замість другої суботи вересня свято тепер має відбуватися у третю суботу травня. В 2020 році вперше мало відбутися святкування Дня Житомира у травні, але плани зіпсував коронавірусний карантин, житомиряни також не підтримали пропозицію влади відзначити цього року День міста у вересні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День житомирян фестиваль святкування концерт Михайлівська  
Матеріали по темі