Місто

​У Житомирі за два тижні обіцяють відремонтувати другу ділянку вулиці Київської

7 September 2020, 14:16

У Житомирі 5 вересня вночі розпочали ремонтні роботи на другій ділянці по вулиці Київській - від вул. Театральної до вул. Покровської. Наразі тут продовжують демонтаж старого асфальтного покриття. У планах - заміна каналізаційних мереж, колодязів з кришками та люками.

«З суботи на неділю та з неділі на понеділок - це дві ночі, вони відфрезерували цю ділянку площею 2 400 кв. м. Зараз проводиться демонтаж асфальту, де не можна відфрезерувати, щоб дійти до проєктної відмітки, знімаються люки, проводиться демонтаж плит, частково колодязі. Наступний етап - це заміна плит, ремонт колодязів, встановлення люків, асфальтування підготовчого шару, потім асфальтування першого шару і, якщо буде все нормально, вийдемо на асфальтування останнього шару», - розповідає заступник міського голови Олександр Шевчук.


Першу частину ремонту від майдану Соборного до вулиці Театральної розпочали 8 серпня і 4 вересня відкрили майдан Соборний для в’їзду з вулиці Київської. Другу ділянку планують відремонтувати за два тижні. Щодо гарантій виконання термінів, то за словами заступника міського голови Олександра Шевчука, наразі є лише обіцянки від підрядної фірми.

«Першу ділянку закінчили на минулому тижні, загальна площа була 2 700 кв. м. Вони не були готові до такого темпу, вони не були готові, можливо, до того, що це міське середовище, що вони працюють у місті і це впливає взагалі на інфраструктуру, на рух громадського транспорту. Ми зустрілися з підрядником, це була одна з умов: якщо вони заходять на другу ділянку, в них немає вихідних, ми працюємо у суботу та неділю, початок робочого дня буде до 8 години ранку, а не після 9 години. Вони пообіцяли спробувати за два тижні вийти з цієї ділянки. Я думаю, що впишуться, тому що вони нам обіцяли, готові йти на контакт, розуміють, якщо вони не впишуться, на наступну ділянку вони просто не перейдуть», - каже Олександр Шевчук.

У зв'язку з ремонтом потік транспорту рухається по одній смузі, тому можливі затримки громадського транспорту, але люди можуть дістатися вокзалу, - зазначив Олександр Шевчук.

«На цій ділянці буде продовжений маршрут №4 до вокзалу, тобто у нас буде можливість дістатися вокзалу. На частині Великої Бердичівської були призупинені роботи по капітальному ремонту для того, щоб не зробити кільце. Тобто все-таки рухаються в один бік, є можливість по більшому кільцю добратися до автовокзалу, до району Польова в іншому напрямку», - додав він.

Ремонтні роботи проводяться на невеликих ділянках, аби не залишити вулицю без покриття взимку, пояснює Олександр Шевчук.

«Чому йдемо такими ділянками? Зараз вже маємо осінь і погодні умови можуть впливати. Для того, щоб повністю не зупиняти рух і всю Київську не перекопати і залишити, не дай Боже, ми йдемо невеликими ділянками, поки погода в вересні дозволяє - ми працюємо», - каже Олександр Шевчук.

Нагадаємо, житомирян попереджали про затримку громадського транспорту через ремонт дороги на Київській.

Як повідомляв Житомир.info, першу частину ремонту вулиці Київської від майдану Соборного до вулиці Театральної розпочали 8 серпня і 4 вересня відкрили майдан Соборний для в’їзду з вулиці Київської. Коментуючи початок ремонту Київської, Олександр Шевчук говорив: «друга і третя частини (ремонту) – це вулиця Київська від Театральної до Небесної Сотні: спочатку буде права сторона закриватись, потім ліва».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київська капремонт ремонт асфальт рух транспорту  
Матеріали по темі