Суспільство

У Бердичеві планують змінити меморіал загиблим учасникам АТО

7 September 2020, 16:57

У Бердичеві планують змінити меморіал «Слава Героям!»: замість білборда з фотографіями загиблих у зоні АТО жителів міста та району буде окрема композиція.

Про це повідомляють на сайті Бердичівської міської ради.

«Її концепцію обговорили батьки полеглих Героїв з міським головою, його заступниками та фахівцями виконавчого комітету.Батькам озвучили ряд пропозицій, і зупинилися вони на варіанті, представленому головою ГО «Спілка учасників бойових дій АТО Бердичева та Бердичівського району» Павлом Гайдаманчуком. Жодних масивних гранітів та каменів – композиція не має «тиснути». Метал, скло, прозорість, легкість та водночас надійність і стійкість до впливу погоди та можливих вандалів», – йдеться у повідомленні.

Батьки схвально поставилися до пропозиції і висловили свої побажання.

«Від себе виказали кілька принципових побажань: їхні діти мають бути розташовані таким само чином, як на білборді, фотографії повинні бути такого розміру, аби їх можна було роздивитися не напружуючись, і не обмежувалися лише прізвищем, ім’ям та по-батькові. Розташувати фото домовилися на рівні очей – так, щоби не потрібно було задирати голови чи нахилятися й присідати задля того, аби розглядіти», – повідомляють на сайті.

Наразі батьки за бажанням обирають світлини, що їх передадуть у розробку фотохудожникові. По завершенні обробки знову зберуться разом для узгодження кінцевих макетів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня 2020 директор департаменту містобудування та земельних відносин міської ради Ігор Блажиєвський розповів Житомир.info, що з міського бюджету нарешті виділили кошти на ПКД пам’ятника загиблим АТОвцям, який мають встановити у центрі Житомира. 5 серпня мер житомира повідомив, що на пам’ятник воїнам АТО, який збираються побудувати у сквері на майдані Соборному в Житомирі, потрібно близько 6,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморіал АТО загиблі Бердичів  
Матеріали по темі