Політика

В покращення після місцевих виборів у Житомирській області вірить лише 26%. Результати опитування

9 September 2020, 11:27

Соціологічна група «Рейтинг» 9 вересня оприлюднила результати опитування щодо динаміки електоральних настроїв та очікування від місцевих виборів.

За результатами опитування, проведеного 29 серпня – 3 вересня 2020 року методом CATI (computer-assistedtelephoneinterviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), президент В.Зеленський очолює рейтинг довіри серед ключових національних політиків. 44% опитаних довіряють главі держави, 51% – не довіряють. Ю.Бойку довіряють 24%, не довіряють – 58%, Ю.Тимошенко довіряють 22%, не довіряють – 74%, П.Порошенку довіряють 22%, не довіряють – 75%.

Рівень довіри до президента Зеленського (44%) вищий, аніж за аналогічний період каденції мали президенти Порошенко (25%) та Янукович (26%).

56% вважають, що ситуація на регіональному рівні після місцевих виборів не зміниться. 27% очікують покращення, лише 8% – погіршення. 59% зазначили, що обов’язково братимуть участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. 19% зазначили, що шанси на їхню участь складають «50 на 50», 7% – висловилися, що можливо прийдуть на дільниці, 14% оцінили свою участь у місцевих виборах як малоймовірну. Відносно вищий рівень передвиборчої мобілізації спостерігається серед найстарших.

У Житомирській області 26% опитаних вірять в те, що ситуація після місцевих виборів покращиться, а 8% впевнені, що погіршиться.

Стосовно участі у місцевих виборів, то в Житомирській та Запорізькій областях найвищий відсоток тих, хто оцінює свою участь у виборах як малоймовірну – 18%. Також Житомирська область входить до п’ятірки областей, де найнижчий відсоток тих, хто збирається прийти на виборчі дільниці 25 жовтня.

У парламентському рейтингу лідером є партія «Слуга народу», яку готову підтримати 25,7% серед готових голосувати і визначився з вибором. За партію «Опозиційна платформа – За життя» готові проголосувати 16,7%, партію «Європейська солідарність» - 15,6%, партію «Батьківщину» - 9,4%. 6% опитаних підтримали б Радикальну партію, 4,3% – партію «Голос», 4,0% – партію «Сила і честь», 3,5% – партію Шарія. Рейтинг інших політичних сил – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько 14%.

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія на 25 жовтня 2020 року призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира. 10 серпня у Житомирській області ЦВК утворила 17 виборчих комісій: обласну, районні та міські.14 серпня ЦВК призначила перші вибори депутатів районних рад, у Житомирській області обиратимуть до чотирьох райрад. В Житомирській міській ОТГ на місцевих виборах 2020 року буде 6 виборчих округів..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори опитування  
Матеріали по темі