Місто

​На Корбутівці в Житомирі виявили скид коричнево-бурої речовини в Тетерів, екологи взяли проби води

9 September 2020, 14:42

9 вересня на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля зателефонував житомирянин і повідомив про скид коричнево-бурої речовини в річку Тетерів в районі між дамбою та гідропарком. На місце події виїхала оперативна група патруля та екологи.

Про це 9 вересня повідомила пресслужба Житомирського рибоохоронного патруля на своїй сторінці у фейсбук.

«Сьогодні, 9 вересня, на «гарячу лінію» Житомирського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення про забруднення річки Тетерів у м. Житомир. Небайдужий громадянин заявив, що скид відбувається в районі між дамбою та міським гідропарком. Оперативна група патруля спільно з спеціалістами відділу іхтіології та регулювання рибальства невідкладно виїхали на місце події. По прибуттю виявлено скид невідомої речовини коричнево-бурого кольору», - йдеться у повідомленні рибоохоронного патруля.


Працівники Житомирського рибоохоронного патруля викликали інспекторів Держекоінспекції Поліського округу, які провели відбори проб води на лабораторне дослідження.

Нагадаємо, у лютому 2019 в селі Станишівка Житомирського району було зафіксовано скид нафтопродуктів у річку Тетерів.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 кілька десятків активістів разом з директором КП «Житомрводоканал» розбиралися у ситуації з нечистотами, які були скинуті у річку Тетерів. На початку червня мер Житомира створив робочу групу, яка розбиралася з причинами забруднення річки. 20 червня того ж року екологи оприлюднили результати дослідження забруднення річок Кам’янка та Тетерів у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скид забруднення Тетерів річка рибоохорона ДЕІ екологи проби води  
Матеріали по темі