Політика

ЦВК визначила розмір грошової застави на місцевих виборах: для кандидатів в мери Житомира – 44,6 тис. грн

11 September 2020, 09:49

Центральна виборча комісія визначила розмір грошової застави на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Про це 10 вересня повідомила пресслужба ЦВК.

Визначені застави, зокрема: для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної, районної у місті ради; для виборчого списку кандидатів у депутати сільської, селищної, міської (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) ради; для кандидата в депутати сільської, селищної, міської (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) ради; для кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

«Розмір грошової застави визначено на підставі відомостей Державного реєстру виборців станом на 5 вересня 2020 року, тобто на початок виборчого процесу місцевих виборів, в залежності від кількості виборців», - йдеться у повідомленні.

Також оприлюднена відповідна постанова Центрвиборчкому. Отже, по Житомирській області на місцевих виборах 2020 року:

Розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної, районної у місті ради

Розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати сільської, селищної, міської (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше)


Розмір грошової застави для кандидата в депутати сільської, селищної, міської (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) ради


Розмір грошової застави для кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови




Зазначимо, на місцевих виборах 2015 року кандидат в мери Житомира мав сплатити заставу у розмірі 10 тис. 206 грн,

Нагадаємо, Центральна виборча комісія на 25 жовтня 2020 року призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира. 10 серпня у Житомирській області ЦВК утворила 17 виборчих комісій: обласну, районні та міські.14 серпня ЦВК призначила перші вибори депутатів районних рад, у Житомирській області обиратимуть до чотирьох райрад. В Житомирській міській ОТГ на місцевих виборах 2020 року буде 6 виборчих округів замість 42, для виборів депутатів обласної ради утворили 8 округів замість 64.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами опитування, проведеного 29 серпня – 3 вересня 2020 року, у Житомирській області лише 26% вірять в те, що ситуація після місцевих виборів покращиться, а 8% впевнені, що погіршиться.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ЦВК застава кандидат партія  
Матеріали по темі