Здоров'я

Для райлікарні в Житомирській області купили цифрову рентген-систему за завищеною майже на пів мільйона ціною

14 September 2020, 17:51

Житомирська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом виявлення закупівлі за завищеними цінами медобладнання для боротьби з COVID-19.

Про це 14 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською обласною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про розтрату службовими особами медичного закладу бюджетних коштів у великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України. За даними слідства, службовими особами одного із районних медичних закладів у серпні цього року укладено з постачальником договір про закупівлю за бюджетні кошти цифрової рентгенодіагностичної системи вартістю понад 4,7 млн грн. Однак встановлено, що інші медичні установи у того ж самого постачальника здійснили закупівлю аналогічного обладнання, вартість якого на 450 тис. грн нижча»,- йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що факти порушень закону під час закупівлі медичного обладнання, необхідного для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), виявили під час здійснення моніторингу публічних закупівель Житомирською обласною прокуратурою спільно з УСБУ в області. Наразі триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління ГУНП в області.

На ресурсі ProZorro є інформація про закупівлю цифрової рентгенодіагностичної системи з рентгенографічним столом та вертикальною стійкою на базі цифрового плоско панельного детектора, яку проводило КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання». Комплектація медичного обладнання передбачає:

  • цифрову рентгенографічну систему FDR SMART X FGXR 52S;
  • медичний лазерний принтер сухого друку DRYPIX SMART 200V : E (2 лотки);
  • робоче місце лаборанта;
  • робоче місце лікаря;
  • невиключну ліцензію на РІС (Радіологічна інформаційна система «IRIS»).

Договір з львівським ТОВ «Айрісмед» про поставку даного медичного обладнання за 4 млн 750 тис. грн (в т.ч. ПДВ 86 тис. 980 грн) був укладений 5 серпня. 17 серпня була підписана додаткова угода до цього договору, якою подовжили строки поставки товару до 20 серпня 2020 року (було до 14 серпня).

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2020 прокуратура подала до Господарського суду Києва позови і вимагає від двох товариств повернути чверть мільйона гривень, які переплатили за медичне обладнання для боротьби з коронавірусом дві лікарні Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рентген діагностика коронавірус закупівля лікарня Новоград-Волинський  
Матеріали по темі