Економіка

У серпні ціни на продукти в Житомирській області знизилися на 1,6%, – статистика

15 September 2020, 09:19

На споживчому ринку Житомирської області у серпні, порівняно з липнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 1,6%.

Про це 14 вересня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Найбільше, на 15,8% загалом, подешевшали овочі – внаслідок зниження цін на овочі, вирощені з насіння, картоплю, коренеплоди, цибулю та гриби, капусту на 23,3–16,7%», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що знизилися ціни і на фрукти – в цілому на 12,1%, у тому числі на кавуни, яблука, виноград, банани – на 22,9–12,0%.

Окрім того, на 3,4% впали ціни на цукор,на 6,4–1,3% – оливкову олію, морозиво, рис, сіль, прянощі та кулінарні трави, сало, мед, соуси, приправи, кисломолочну продукцію.

Поряд з цим, на 4,1–0,8% стали дорожчими маргарин та інші рослинні жири, м'ясо курей, свинина, яловичина, соняшникова олія, кондитерські вироби з борошна.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області в липні 2020 року, якщо порівнювати з червнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,4%. Подешевшали, зокрема, яйця, молоко, хліб та овочі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна статистика продукти  
Матеріали по темі