Здоров'я

​Житомирський виконком дозволив дитячій лікарні проводити ПЛР-діагностику та визначив категорії дітей, яких тестуватимуть безкоштовно

16 September 2020, 12:44

У Житомирі 16 вересня на черговому засіданні виконкому Житомирської міськради дозволили дитячій лікарні проводити ПЛР-тестування та визначили категорії пацієнтів, яким проводитимуть дослідження безкоштовно.

Питання про проведення обстеження на COVID-19 методом ПЛР-діагностики в КП «Дитяча лікарня імені Башека» внесли до порядку денного виконкому як додаткове.

«Необхідність прийняття даного рішення пов’язана з тим, що у нас створена ПЛР-лабораторія, але більшість досліджень проводиться за державні кошти в обласному лабораторному центрі. І даним рішенням ми надаємо дозвіл дитячій лікарні імені Башека проводити обстеження дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в дитячій лікарні;. дітей, які потребують госпіталізації за направленням лікаря; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-інвалідів;, а також дітей та дорослих, які будуть брати участь у культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, інших заходах, організатори яких вимагають від учасників наявності попереднього ПЛР-тестування», - поінформувала в.о. начальника управління охорони здоров’я Ірина Шкап.

Також на виконкомі внесли зміни до рішення виконкому від 5.08.2020 «Про проведення обстежень на COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА)», який доповнили пунктом «працівників міських закладів загальної, дошкільної, позашкільної та професійної освіти, які підпорядковані Житомирській міській ОТГ»

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому «Про проведення обстежень на COVID-19 методом ПЛР-діагностики в КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека», в якому визначили категорії дітей, яким робитимуть ПЛР-тест у міській лабораторії безкоштовно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитяча лікарня ПЛР ІФА тест коронавірус діагностика лабораторія  
Матеріали по темі