Місто

​ У Житомирі будують два будинки сімейного типу для дітей-сиріт

16 September 2020, 12:43

Два двоповерхових будинки для дітей сиріт будують у Житомирі. Один будинок розрахований на одну родину до 12 дітей.

Будівництво та облаштування дитячого будинку сімейного типу здійснюється за кошти німецького благодійного фонду, а Житомирська міська рада надала землю під забудову.

«Площа 290 квадратних метрів, можуть проживати 12 дітей, 7 спалень, 6 санвузлів. До речі, будинок буде не лише побудований нашим партнером, а й зданий під ключ, тобто там буде все знаходитися: система опалення, побутові прилади, всі меблі, простирадла, подушки та котли. Все буде зроблено, ще буде установлено паркан та прибрана територія», - розповідає представник благодійного фонду «Компас Житомир» Василь Поворознюк.

Благодійники побудували та передали родинам 89 будинків по всій Україні, з них 17 будинків у Житомирській області.


У Житомирі віддати ключі сім'ям планують влітку 2021 році.

«У планах, якщо все буде добре і буде електрика, закінчити до 1 березня. Я сподіваюся, що до Дня захисту дітей 1 червня ми запросимо всіх вас, мерію і урочисто відкриємо два будинки, поселимо сім’ї і нехай живуть довго та щасливо», - говорить керівник будівництва ДБСТ по Україні від німецького фонду «Міст життя» Сергій Книш.

Вирішувати, хто буде проживати у цих будинках буде служба у справах дітей Житомирської міської ради.

«Сам проєкт передбачає, що тут будуть проживати сім’ї, яким наданий статус дитячих будинків сімейного типу, але можуть бути різні варіації, можуть бути і опікунські сім’ї. Все буде залежати від ситуації, тобто - це буде родина, яка буде мати на вихованні дітей, саме тих, які мають статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Зараз триває підбір тих родин, які будуть проживати в цих будинках. Якщо благодійна, релігійна організація будується і підтримує, то однаково все буде відбуватися згідно чинного законодавства. Ці родини будуть проходити навчання, отримувати рекомендації, тільки після отримання рекомендації, будуть заселятися до будинку, наповнюватися дітьми», - зазначила начальниця служби у справах дітей Ольга Бібла.

Через реформування інтернатних закладів у місті існує потреба у будинках сімейного типу.

«Реформа триває, реформа інтернатних закладів, інституційного догляду дітей і щорічно скорочується їх кількість у нас в області.. У нас 26 дітей були в інтернатних закладах, які поступово мають потребу влаштування саме у сімейну форму виховання. Зараз будуть два будинки сімейно типу і у майбутньому, вже оголошений тендер на будівництво малого групового будинку, який теж є наближеною формою до сімейного», - каже Ольга Бібла.

Нагадаємо, 21 липня Житомирська міська рада погодила будівництво групового будинку для дітей-сиріт на території лікарні №1. Очікувана вартість будівництва 11 млн. 165 тис.

Як повідомляв Житомир.info, під час візиту в будинок сімейного типу в Коростишеві тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук розповів про фінансування інтернатів і заплановану реформу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будинок сімейного типу діти будівництво  
Матеріали по темі