Події

Житомирянину загрожує до 2 років ув’язнення за опір львівським поліцейським: чоловік на Audi протягнув патрульного

16 September 2020, 15:52

На Львівщині слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом опору патрульним поліцейським: 46-річному мешканцю Житомира, який протягнув правоохоронця за автомобілем близько 30 метрів, загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це 15 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Львівській області.

«14 вересня близько дев’ятої години ранку на контрольному посту «Замок» у селі Великосілки Кам’янка-Бузького району патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Ауді А6», водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху. Під час встановлення особи водій автомобіля, 46-річний мешканець міста Житомир, поводився агресивно, не реагував на зауваження та, різко розпочавши рух, протягнув патрульного за автомобілем близько 30 метрів, спричинивши йому при цьому тілесні ушкодження. Правоохоронця доставили у лікарню для надання медичної допомоги», - повідомили в поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Кам’янка-Бузького відділу поліції. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір працівнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 року на вулиці Небесної сотні у Житомирі п’яний водій Renault затис склопідіймачем руку патрульному і протягнув його вулицею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опір поліцейським водій ДТП Львів  
Матеріали по темі