Політика

​Ініціатори створення партії «Пропозиція» Сергій Сухомлин та Борис Філатов впевнені, що міста мають допомагати один одному

16 September 2020, 16:09

Партія «Пропозиція» стала відповіддю на наступ центральної влади на права місцевого самоврядування. Про це заявив мер Дніпра Борис Філатов 15 вересня під час прессніданку у Житомирі.

Очільники Дніпра та Житомира впевнені: крім обміну досвідом, важлива й підтримка між лідерами громад.

«У мене близько тижня тур по країні. Ми зустрічаємося не просто з людьми, а в першу чергу у нас відбуваються зустрічі з партійним активом, кандидатами в депутати від партії «Пропозиція» і хотілось би підтримати колег, зокрема, обмінятися досвідом, тобто цілей багато, поїздка багатопланова та багатофункціональна. Не знаю, чи буде для вас відкриттям, а ви знаєте там інжинірингова школа, яка є у вас в Житомирі «Ноосфера», вона вперше відкрилась в Дніпрі. Компанія «Ноосфера» - космічна приватна компанія, її основний офіс знаходиться в Дніпрі та в Остіні, штат Техас, а у вас вони відкрили інжинірингову школу», - розповів міський голова Дніпра Борис Філатов.


«Кілька років тому я був на запрошення Бориса в Дніпрі і там познайомився з Максимом Поляковим і тоді ми так подивилися інжинірингову школу, після цього вона з'явилася в Житомирі. Тобто міста між собою можуть допомогти один одному, тому такі поїздки, таке спілкування допомагають громадам кожного міста», - додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Партія «Пропозиція» - довготривалий проєкт, який захищатиме інтереси місцевого самоврядування.

«Ми розуміємо, що для того, щоб відстоювати права територіальних громад місцевого самоврядування, хоч в Дніпрі, хоч в Житомирі, хоч по всій країні, для цього не потрібно замикатися в рамках невеликих регіональних політичних проєктів, а створювати партію, яка буде відстоювати загальнонаціональні питання і партія «Пропозиція» - це була наша відповідь на наступ центральної влади на права місцевого самоврядування. Якби у кожного з нас була задача переобратися на місцевих виборах в якості міського голови й завести свою фракцію в міську рада, ми могли це зробити, створивши якусь карликову партію, наприклад, «Ми – житомиряни», «Ми – дніпряни» і тому подібне, але ми переступили свої амбіції і вирішили піднятися на більш високий рівень та об'єднатися», - говорить міський голова Дніпра.

Наостанок Борис Філатов додав: партія об’єднала багатьох лідерів місцевого самоврядування і у неї великі перспективи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Борис Філатов Сергій Сухомлин партія "Пропозиція"  
Матеріали по темі