Влада

​У Житомирській ОДА назвали кількість шкіл, які потрібно підключити до інтернету, дані з Мінцифрою різняться

17 September 2020, 11:41

Наприкінці серпня на сайті Міністерства та Комітету цифрової трансформації України розмістили інформацію, що першочергово понад 2000 українських шкіл необхідно підключити до якісного інтернету. За даними Мінцифри у Житомирській області таких шкіл 266. Вартість підключення – понад 79 мільйонів гривень.

Перелік шкіл та орієнтовна вартість підключення опубліковані на сайті Міністерства та Комітету цифрової трансформації України.

«Для забезпечення якісного дистанційного навчання в умовах карантину заклади загальної середньої освіти повинні мати підключення до інтернету зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с з можливістю зміни на тарифний план зі швидкістю 1 Гбіт/с без оновлення мережевого обладнання. Крім того, сім’ї, де проживають учні та вчителі, повинні мати технічну можливість підключитись до інтернету зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с за ринковою ціною. Для цього потрібно, щоб у тих населених пунктах було покриття оптоволоконної мережі», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що Міністерство цифрової трансформації з Міністерством освіти та науки надіслали спільного листа до керівників обласних державних адміністрацій з повним переліком шкіл, що потребують першочергового підключення до фіксованого інтернету ще до кінця 2020 року.

«Для підключення усіх 2531 школи Мінцифри спільно з МОН просять обласні адміністрації сумарно виділили до 720 млн грн із залишків коштів освітньої субвенції, що є в розпорядженні місцевих бюджетів», – повідомляють на сайті.

intern

У коментарі Житомир.info заступниця голови Житомирської ОДА Віра Рогова 17 вересня розповіла, що в області інша цифра і підключити до інтернету треба близько 50 шкіл.

«У нас зовсім інша цифра. У нас там до 50 шкіл, які на сьогодні треба підключити, фактично всі школи підключені до інтернету. Ми зараз проводимо серйозні перемовини, щоб всі школи підключилися до інтернету, але тієї цифри вже точно немає, навіть вчора міністр освіти на селекторі сказав, що то не та цифра, бо Мінцифра брали 100 і більше мегабіт. У нас є до двох десятків шкіл, де до 30 мегабіт, бо там маленькі зовсім школи і три десятки, де 30 мегабіт і більше. У нас з 606 шкіл 378 шкіл це школи, де до 100 дітей. Тобто 50 чи 54 школи, де сьогодні треба попрацювати, щоб вони мали достатній інтернет, але це не 266 шкіл. Ми зараз проводимо перемовини з провайдерами і плануємо, якщо нам вдасться, абсолютно за новою технологією підключити і підтягнути школи, щоб вони дійсно були дуже потужними, бо не скрізь і 30 мегабіт візьме. Сьогодні у нас як раз зустріч по цьому питанню, якщо вийде, то це буде унікальна річ і наші школи точно будуть забезпечені високошвидкісним інтернетом. Сума звичайно зовсім інша. Ми вже припрацьовували питання і обласного бюджету і місцевих бюджетів », – зазначила Віра Рогова.

Ознайомитися з повним переліком шкіл, що потребують підключення до інтернету, можна за посиланням.

Нагадаємо, до кінця року «електронні журнали» можуть з’явитися в усіх школах Житомира, поки таких – 9.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня 2019 року на сайті Міністерства освіти і науки зазначали, що у Житомирській області не у всіх школах є Інтернет: понад 19% не мають доступу до мережі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школи інтернет Мінцифри Рогова  
Матеріали по темі