Влада

Житомир отримав 6,8 млн грн субвенції на проведення виборів та 3,1 млн грн для лікування хворих на цукровий діабет

18 September 2020, 10:15

На проведення цьогорічних місцевих виборів Житомирська міська об’єднана територіальна громада отримала 6,8 млн грн.

Проєкт рішення про розподіл субвенції розглядали на позачерговому засіданні виконкому 18 вересня.

«Місто отримало субвенцію на проведення виборів депутатів місцевих рад та міських голів на суму 6 814 074 гривні. Зазначена субвенція розподіляється між територіальними виборчими комісіями Богунського та Корольовського районів і Житомира», - повідомила директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

Крім того, на лікування хворих на цукровий діабет передбачена субвенція з державного бюджету в розмірі 3 млн 140,7 тис. грн. Заступниця мера Марія Місюрова зазначила, що цих коштів до кінця року не вистачить.

«Загальна потреба – близько 4,5 мільйонів гривень, цих коштів не вистачить і ми вже зверталися з тим, щоб збільшити цю субвенцію, але, на превеликий жаль, це будуть кошти міського бюджету. Мільйон ми вже додали в березні і, по підрахунках, це буде ще 1 мільйон з місцевого бюджету», - повідомила Марія Місюрова.

Також на засіданні перерозподілили субвенцію, отриману з бюджету Оліївської ОТГ: 334 тис. 849 грн, які виділялися на харчування учнів 1-4 класів та дітей у дитсадках, спрямують на «відшкодування понесених витрат по наданню освітніх та виховних послуг дітям, які зареєстровані на території Оліївської сільської ОТГ», за кодами – це виплата заробітної плати.

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія 4 вересня затвердила розподілів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року: із загальної суми 1 млрд 908 млн 078,1 тис. грн Житомирська обласна державна адміністрація отримає 82 млн 163,8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком субвенція вибори цукровий діабет  
Матеріали по темі