Місто

​Пів тисячі учасників з різних областей приїхали до Житомира на всеукраїнські змагання з веслування на човнах-драконах

19 September 2020, 17:25

Бій барабанів, шалена боротьба на дистанціях та підтримка вболівальників - так динамічно проходять заїзди на всеукраїнських змаганнях з веслування на човнах «Дракон», які 19 вересня стартували в Житомирі. За нагороди змагаються п’ятсот учасників з дев’яти областей України.

«Сьогодні вперше води Тетерева приймають національні змагання одразу у двох категоріях: Кубок України серед дорослих з веслування на човнах-драконах і Чемпіонат України серед спортсменів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Сьогодні тут представлено 9 областей: Волинська, Житомирська, Київська, Львівська, Черкаська, Полтавська та інші. Крім того, в рамках цих двох подій, завтра ще проходитиме наш місцевий корпоративний фестиваль «Поліський дракон». Змагатимуться на дистанціях: 200 метрів та 2 км. Команди є жіночі, чоловічі, змішані та дитячі, окрема категорія мастерс 40+. Змагання проходять за підтримки Міністерства молоді та спорту, і досить такий значний вклад зробила Житомирська міська рада. Ми допомогли і фінансово, і організаційно, щоб показати рівень. Сподіваюся, що це будуть традиційні всеукраїнські змагання в Житомирі», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Серед команд-учасниць - житомирський «Kaizer».

«На даному заїзді були чемпіони України, чемпіони Європи, дуже потужний заїзд, але ми, я так думаю, що ми зайшли третіми, зайшли в призи. В команді частина - спортсмени, частина - тих, хто прийшов спробувати себе, аматори, а потім настільки захопилися цим видом спорту, що вже не бачать вже без нього, тому ми тут і виступаємо на цих змаганнях», – каже учасник житомирської команди «Kaizer» Максим Шевчук.

Представниця команди зі Львову розповідає, що для команди веслування - сімейний спорт, тому більшість її учасників приїхали до Житомира сім’ями.

«Зараз тут і наші юніори, команда відсутня, яка бере участь у Кубку України, прем'єри, а ми майстера 40+. У нас сімейний спорт, у нас тут всі: мама, тато, діти, тобто гребуть всі. Я приїхала з донькою, тренер з двома дітьми, так само ще мамочка з дочкою. Відповідно діти в юніорах, а ми тут і прекрасно проводимо час», – говорить учасниця львівської команди «Отаман» Наталія Львова.

Результати запливів фіксуються одразу, тому нагороджувати команди почали після відкриття змагань.

«Ми вже на момент відкриття готові нагороджувати перших, хто стартували о 9-тій ранку. Нагородження будуть тривати сьогодні і впродовж змагань по тих категоріях, які визначені сьогодні. І так само завтра продовжуватимуться ці змагання та корпоративний чемпіонат і відразу нагородження, тобто з 10 до 17 завтра в гідропарку продовжуватимуться ці змагання», – додає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, що Житомир вперше приймає чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон».

Як повідомляв Житомир.info, минулого року до змагань з веслування на човнах «Поліський Дракон» у Житомирі долучилося понад 250 учасників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: човни-дракони змагання веслування чемпіонат кубок гідропарк Тетерів  
Матеріали по темі