Здоров'я

Зміни до карантинних обмежень: в «зеленій» зоні дозволи концерти, а в «помаранчевій» – культурні заходи

21 September 2020, 10:52

Кабінет міністрів вніс чергові зміни до постанови від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

На Урядовому порталі оприлюднена відповідна постанова від 16 вересня 2020 року.

Відтепер «червоний» рівень епідемічної безпеки встановлюватиметься з урахуванням думки регіональних комісії ТЕБ та НС.

«З метою визначення епідеміологічної доцільності запровадження окремих протиепідемічних обмежень, передбачених пунктом 15 цієї постанови, на засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запрошуються представники регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на території яких запроваджуються протиепідемічні обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки, з правом дорадчого голосу», - зазначається в постанові КМУ.

Також внесені зміни до обмежень у різних кольорових зонах.

В «зеленій» зоні дозволили проводити концерти та заборонили «відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти».

В «помаранчевій» зоні дозволили проведення культурних заходів та надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Також з пункту «Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я» виключили слово «обов’язковому».

Виключили підпункт про заборону «перевезення пасажирів автомобільним (крім таксі) та міським електричним транспортом у міському, приміському, міжміському, міжрайонному сполученні у кількості більш як 50 відсотків кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначених в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду».

Додатково включили пункт про те, що на вході до закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів. Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.

Для «червоного» рівня епідемічної небезпеки уточнили, що додаткові обмежувальні заходи «застосовуються за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначені цим пунктом обмеження (одне, декілька або усі)».

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 жовтня 2020 року. На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 18 вересня затвердили рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19, які почнуть діяти з 21 вересня, зокрема, у Житомирській області «помаранчевий» рівень запроваджений в Коростені та у Лугинському й Овруцькому районах, «жовтий» - в Житомирі, Бердичеві, Малині, Новограді-Волинському та в 14 районах.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 21 вересня 2020 року в Житомирській області виявили 5059 випадків коронавірусної хвороби, одужало всього 2490 пацієнтів, летальних випадків 91.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ карантин постанова зони  
Матеріали по темі